Inovatyvios, intelektualios ir naujausiais technologiniais sprendimais paremtos paslaugos tampa konkurencingiausiomis mūsų šalies „prekėmis“, kurias eksportuojame į kitas šalis. Būtent šis sektorius sukuria didžiausią pridėtinę vertę Lietuvoje – apie 68 proc. bendrojo vidaus produkto ir apie 75 proc. darbo vietų, rašoma pranešime spaudai.

Paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmonėms atstovaujanti Lietuvos verslo konfederacija (LVK) ketvirtą kartą organizuoja jau tradicija tapusius nacionalinius verslo apdovanojimus „Metų paslauga 2017“, kurių metu vertinamos inovatyviausios ir didžiausią pažangą padariusios įmonės. Paslaugų sektoriuje daugiausia nuveikę verslo lyderiai vertins įmones 12 kategorijų, be to, šiemet didesnis dėmesys bus skiriamas neseniai verslo padangėje atsiradusioms įmonėms.

„Paslaugų sektorius Lietuvoje kiekvienais metais stiprėja, o teikiamų paslaugų kokybė tampa vis geresnė. Lietuvos įmonės ir verslas supranta, jog labai svarbu auginti savo konkurencingumą investuojant į naujoves ir kuriant produktus, kurie būtų konkurencingi ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Todėl šis konkursas yra puiki galimybė įvertinti Lietuvos verslo iniciatyvas ir paskatinti daugiau įmonių žengti šiuo keliu“, – sako vienas iš „Metų paslauga 2017“ komisijos narių, bendrovės „Hanner“ vadovas ir valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Pasak A. Avulio, Lietuvai dabar kaip niekada reikia, kad į verslą ateitų jauni žmonės turintys daug energijos, idėjų ir sugebėjimų pasinaudoti esamomis galimybėmis bei įveikti kylančius iššūkius.

LVK vadovo Valdo Sutkaus teigimu, įvertinimais siekiama ne tik pagerbti rinkos lyderius, kurie prisideda prie ekonomikos stiprinimo, bet ir siunčiamas signalas Vyriausybei, į ką pastaroji turėtų atkreipti dėmesį ir bei nukreiptų investicijas ten, kur sukuriama didesnė pridėtinė vertė ir gaunama ekonominė nauda.

„Tai nėra tik verslo apdovanojimai – mes rodome, kokias turime konkurencingas verslo sritis ir industrijas, kokios Lietuvoje veikia pažangios ir inovatyvios verslo įmonės. Jau dabar turime pavyzdžių, kai apie šimtą darbuotojų turinčios paslaugų įmonės sumoka pelno mokesčio daugiau nei didieji pramonės gigantai. Manome, kad savo energiją Vyriausybė turėtų nukreipti į tai, kas ateityje gali atnešti daugiau mokesčių į biudžetą ir kurti pažangią Lietuvą“, – teigia V. Sutkus.

Pernai geriausios alternatyvios energetikos sprendimo nominaciją laimėjusios bioetanolio ir biodujų gamyklos „Kurana“ generalinis direktorius Jurgis Polujanskas pabrėžia, kad Lietuvai, kuri šiandien džiaugiasi suradusi Vasario 16-osios nepriklausomybės aktą, yra būtina ne tik politinė, bet ir energetinė nepriklausomybė.

„Naudojant pažangiausias technologijas ir vietos kapitalą, galime ir privalome kurti pridėtinę vertę Lietuvoje, kuri turi visas galimybes gamintis energiją iš atsinaujinančių gamtos išteklių ir tuo pačiu mažinti šiltnamio efektą ateities kartoms. Tai jau vyksta ir mes galime didžiuotis, kad šiandien Lietuva pasigamina 26 proc. energijos iš atsinaujinančių šaltinių ir tai nėra riba“, – teigia J. Polujanskas.

Praėjusių metų už logistikos procesų optimizavimą, sumanaus sandėlio suprojektavimą, tinkamų technologijų ir įrangos parinkimą nominacijos „Metų logistikos sprendimas“ apdovanotos „Equinox Europe“ įmonės direktorė Rasa Beskajevienė pripažįsta, kad tokie įvertinimai verčia verslą pasitempti.

„Tokie apdovanojimai padeda atkreipti dėmesį į šio sektoriaus ir jame sukuriamų paslaugų svarbą šalies ūkiui, duoda teigiamą impulsą inovacijoms. Kartu tai įkvepia verslininkus ieškoti bei siūlyti savo klientams naujų paslaugų, prisidedančių prie šalies konkurencingumo augimo ir aukštesnės gyvenimo kokybės“, – argumentuoja automatizuotus sprendimus logistikos sektoriuje teikiančios Kauno bendrovės vadovė R. Beskajevienė.

JAV kapitalo įmonės kuriamos robotizuotų sistemų „smegenys“, pramoniniai robotai jau seniai žinomi ne tik Lietuvoje, bet ir daugelio Vakarų Europos šalių rinkose. Šiuo metu „Equinox Europe“ gamina pirmąjį Lietuvoje ir Baltijos šalyse automatizuotą greitai gendančių maisto produktų skirstymo įrenginį. Jis bus montuojamas vienos mažmeninės prekybos įmonių grupės sandėlyje Kėdainiuose.

Konkurso organizatoriai Lietuvos įmones kviečia rungtis konkurse pagal kategorijas, kurios atspindi pagrindines paslaugų verslo sritis: „Metų sėkmingiausias nekilnojamojo turto plėtros projektas“, „Metų strateginis energetikos projektas“, „Metų teisės paslauga“, „Metų inovatyviausia technologija“, „Metų prekybos sprendimas“, „Metų Lietuvos eksportas 2017“, „Metų išmanusis logistikos sprendimas“, „Metų sveikatingumo paslauga“, „Metų finansų paslauga“, „Metų mokslo proveržis“, „Metų startuolis“. Iš visų dalyvių komisija išrinks pagrindinio konkurso prizo – „Metų paslauga 2017“ – laimėtoją.

Prie apdovanojimų vertinimo komisijos jau prisijungė sėkmingiausi paslaugų sektoriaus verslo atstovai. Tai – biotechnologijų bendrovės „Biotechpharma“ valdybos pirmininkas prof. Vladas Algirdas Bumelis, įmonės „Hanner“ vadovas A. Avulis, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas V. Sutkus, o taip pat didžiausio Lietuvoje naujienų portalo DELFI verslo naujienų redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė bei Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktorius Kęstutis Šetkus.

Konkurso laureatai bus pagerbti apdovanojimų ceremonijos metu, kuri vyks gegužės 25 d. moderniame verslo centre QUADRUM, Vilniuje. Apie konkurso sąlygas ir atrankos kriterijus yra skelbiama „Metų paslaugos“ tinklalapyje adresu: www.metupaslauga.lt. Įmonių paraiškos priimamos iki gegužės 18 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)