Lietuvos darbo birža (LDB) BNS informavo, kad kovą iš viso gauti 6 pranešimai apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus ir įspėti 203 darbuotojai. 2016 metų kovą buvo gauti 5 pranešimai ir įspėta 316 darbuotojų.

Vilniaus teritorinė darbo birža gavo Vyriausybės kanceliarijos pranešimą, kad dėl organizacinių struktūrinių pertvarkymų apie atleidimą įspėti 40 darbuotojų. „Marks & Spencer“ parduotuvę Lietuvoje valdanti „MSF Lithuania“ įspėjo 36 darbuotojus.

Šiuo metu Vyriausybės kanceliarijoje dirba 200 žmonių. Kovo pradžioje trečdalis Vyriausybės kanceliarijos darbuotojų raštu paprašė premjero Sauliaus Skvernelio nuspręsti, ar Vyriausybės kanclerė Milda Dargužaitė gali toliau užimti šias pareigas. Tuomet premjeras teigė nematantis priežasčių, kodėl M.Dargužaitė negalėtų toliau dirbti.

Apie ketinimus uždaryti vienintelę parduotuvę Lietuvoje „Marks & Spencer“ pranešė pernai lapkričio pradžioje.

Praeitą mėnesį Klaipėdoje registruota drabužių siuvimo įmonė „Angliški mados namai“ dėl bankroto įspėjo Šiaulių, Kauno ir Klaipėdos teritorines darbo biržas dėl iš viso 102 darbuotojų atleidimo. Dėl struktūrinių pertvarkymų Kauno naftos produktų prekybos bendrovė „Apsaga“ įspėjo 25 darbuotojus.

Šiemet per tris mėnesius iš viso gauti 8 pranešimai apie numatomą 442 darbuotojų atleidimą, kai 2015 metų sausį-kovą gauta 12 pranešimų ir įspėti 535 darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)