Po elektros šoko Los Andželo gatvėse miegodavęs benamis narkomanas visgi atgavo sąmonę, rašoma sėkmės istorijoje, kurią pateikia BBC.

Tai įvyko 2003 m., K. Rafačiui tada buvo 33 m. Jis taip pat buvo priklausomas nuo kreko, svėrė 49 kg, o oda buvo nusėta žaizdomis.

„(Už narkotikus) buvau sulaikytas tiek kartų, kad nesuskaičiuočiau. Buvau visiškai nusiritęs į dugną. Nuolat kenčiau tokius skausmus, kad negalėdavau miegoti.“

K. Rafatis ne kartą nesėkmingai bandė atsikratyti priklausomybės narkotikams, bet po devinto perdozavimo galiausiai suprato, kad turi pakeisti gyvenimą, jei nori likti gyvas. Taigi jis keturis mėnesius gydėsi reabilitacijos centre, nuo to laiko nebevartoja narkotikų.

Vyriškis susidomėjo sveika gyvensena ir taip sėkmingai ėmė kurti naują gyvenimo etapą, kad dabar jis – milijonierius, madingo sveiko maisto tinklo „Sunlife Organics“ Kalifornijoje įkūrėjas.

Kasmetinį 6 mln. dolerių pelną atneša šešios įstaigos – sulčių barai, kavinės, parduotuvės, taip pat interneto svetainė. Kompanija turi planų plėstis į 16 JAV valstijų ir į Japoniją.

Šiuo metu 46 m. K. Rafatis keliauja privačiu lėktuvu – nueitas tolimas kelias nuo tų laikų, kai jis miegojo gatvėje.

Pagal K. Rafačio gyvenimo istoriją galima sukurti Holivudo filmą. Jis gimė Ohajuje, jo motina – Lenkijos žydė, tėvas – musulmonas. Sunki vaikystė, mokyklos baigimas jam beveik nedavė žinių, jis ne kartą buvo suimtas už vandalizmą ir vagiliavimą parduotuvėse.

1992 m. būdamas 21 m. amžiaus jis išvyko į Los Andželą, svajodamas tapti kino aktoriumi.
Aktoriumi jis netapo, pradėjo groti vietos muzikos grupėse, pragyvenimui užsidirbdavo valydamas Holivudo garsenybių automobilius, tarp kurių buvo ir Elizabeth Taylor, Jeffo Bridgeso, „Guns N' Roses“ pagrindinio gitaristo Slash automobiliai.

Deja, greitai jis tapo priklausomas nuo narkotikų, o tada ėmė ristis žemyn. Tuo etapu jis miegodavo kartono dėžėse šalia kitų narkomanų, pardavinėdavo narkotikus, kad prasimanytų pinigų savo žalingam įpročiui.

Ir visgi po lemtingo devinto perdozavimo K. Rafačio gyvenimas pasikeitė į gerąją pusę. Atsikratęs priklausomybės narkotikams ji ėmė dirbti keliuose darbuose – dirbo reabilitacijos centruose Malibu, plovė automobilius, vedžiojo šunis prižiūrėjo sodus.

„Man pavyko susitaupyti pinigų. Dirbau daug – septynias dienas per savaitę, po 16 valandų per dieną.“

Sutikęs seną bičiulį iš Ohajo jis susidomėjo šviežiomis vaisių ir daržovių sultimis. „Jis buvo šiek tiek hipis, ėmė aiškinti man apie vitaminus, organinį maistą, super maistą. Tuo metu ieškojau būdų, kurie padėtų geriau jaustis“, – prisimena milijonierius.

2007 m. jis išsinuomojo namą ir atidarė savo reabilitacijos centrą „Riviera Recovery“, kuriame mėnuo kainavo 10 000 dolerių. Jiems jis suplakdavo įdomių sulčių kokteilių – pvz., „Volverine“, kuris gaminamas iš bananų, peruvinės pipirinės miltelių, bičių pienelio ir žiedadulkių.

Galiausiai pasklido gandas apie įdomius jo gėrimus, žmonės ėmė skambinti, norėdami jų nusipirkti.
Pamatęs, kad yra paklausa, 2011 m. K. Rafatis kartu su geriausiu draugu ir tuometine mergina įsteigė „Sunlife Organics“. Pirmą sulčių barą jie atidarė Malibu. K. Rafačio teigimu, verslas iš karto buvo sėkmingas – per pirmus metus buvo uždirbta 1 mln. dolerių.

Šiuo metu šešiuose sulčių baruose, kavinėse dirba daugiau nei 200 žmonių. Dabar parduodamos ne tik sultys, bet ir maisto produktai, drabužiai.

Deutsche Bank“ Niujorke analitikas Robas Nazara sako, kad ši istorija rodo, kokio tvirto charakterio yra K. Rafatis.

„Nesvarbu, koks žmogaus išsilavinimas, profesinė patirtis, verslo sėkmė priklauso nuo ištvermės, ryžto ir ambicijų“, – teigė analitikas.

2015 m. K. Rafatis parašė autobiografiją.

K. Rafačiui priklauso ne tik kompanija „Sunlife Organics“, bet ir reabilitacijos klinika „Riviera Recovery“ ir jogos studija Malibu. Be to, jis rado laiko parašyti knygai „I Forgot To Die“ („Pamiršau mirti“), kuri buvo išleista 2015 m.

„Nelaikau save super išmintingu, tačiau turiu didelį norą gyventi, o nusprendęs ko nors imti, pasineriu į tai visa galva.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)