Dokumente rašoma, kad 2013 m. Ūkio ministerijai pavaldi „Versli Lietuva“ įsteigė „Startup Lithuania“ projektą kaip „vieną langelį“ šalies esamiems ir būsimiems startuoliams. „Startup Lithuania“ per šį laiką tapo platforma, suvedanti investuotojus ir startuolius, mažinanti žinių ir koordinavimo trūkumą ekosistemoje, į ją įtraukianti tokius žaidėjus kaip universitetai, verslo bei nuomonių lyderiai.

Be to, tyrime nurodoma, kad „Startup Lithuania“ komanda įgyvendina ekosistemai aktualius duomenimis grįstus sprendimus, tokius kaip nuo šių metų pradžios veikti pradėjęs „Startup Visa Lithuania“ projektas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Vienas iš Ūkio ministerijos prioritetų ir siekių – Lietuvai tapti Rytų Europos startuolių rojumi. Šiuo tikslu siekiama palengvinti startuolių veiklos pradžią.

Planuojama iki antrojo 2018 m. ketvirčio įsteigti rizikos kapitalo fondą, kuris investuos į naujų perspektyvių idėjų įgyvendinimą. Taip pat ketinama sukurti akseleravimo, mokymo ir kvalifikacijos tobulinimo programas startuoliams“, – sako ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius.

Šiuo metu Lietuvoje veikia apie 320 startuolių, juose dirba per 1560 darbuotojų. Per praėjusius metus Lietuvoje veikiantis startuoliai sumokėjo beveik 7,5 mln. EUR su darbo santykiais susijusių mokesčių.

Rimantė Ribačiauskaitė, „Startup Lithuania“ vadovė, tvirtina, kad nors minėti skaičiai kasmet paauga dešimtimis procentų, daugybė valstybių šiuo metu aktyviai konkuruoja dėl trečiųjų šalių startuolių, investuoja į ekosistemas, rinkos dalyvių kompetencijas, infrastruktūrą, todėl mūsų šalis ne tik negali sustoti – ji privalo didinti apsukas skatinant inovatyvų verslumą.