Skelbiama, kad pastarąjį savaitgalį Gardine apsilankė daugiau nei 600 turistų be vizų. Tai rekordiškai didelis skaičius nuo tada, kai Gardinui ir jo apylinkėms pritaikytas bevizis režimas.

Stabiliai augantis turistų skaičius fiksuojamas nuo pat pavasario pradžios.

„Jau du šeštadienius iš eilės pas mus atvyksta po 350-400 užsieniečių, kurie keliauja tiek savarankiškai, tiek grupėmis, bet svarbiausia, kad jie naudojasi beviziu režimu“, – paaiškino T. Lidjajeva.

Jos teigimu, nuo 2016 metų spalio pabaigos Gardine ir jo apylinkėse apsilankė daugiau nei 5,8 tūkst. turistų be vizų. Dauguma jų – Lietuvos piliečiai. Gardinas domina ir lenkus, latvius bei vokiečius. Iš viso šiame Baltarusijos mieste be vizų apsilankė 32 valstybių piliečiai.

„Gardinas tampa vis patrauklesnis turistams iš Lietuvos. Lietuvos kelionių agentūros demonstruoja augantį susidomėjimą. Mes intensyviai organizuojame pažintinę ekskursiją po Gardiną ir jo apylinkes, skirtą Lietuvos kelionių agentūrų atstovams ir gidams“, – paaiškina T. Lidjajeva.

Šios specialios ekskursijos metu gidai ir kelionių agentūrų atstovai supažindinami su miesto muziejais (nuo didžiausių iki mažiausių) ir kitomis turistų traukos vietomis.

Planuojama panašias ekskursijas rengti ne tik po Gardiną, bet ir po jo apylinkes, prie Augustavo kanalo.

Tikimasi, kad tai pavyks padaryti prieš prasidedant turizmo sezonui. Baltarusijos prezidento dekretu bevizis režimas Augustavo kanalui užsienio valstybių piliečiams įsigaliojo spalio 26 dieną. Remiantis dekretu, užsienio piliečiai parko teritorijoje ir jo apylinkėse be vizų gali viešėti iki penkių dienų.

DELFI žurnalistė neseniai viešėjo Gardine. Čia galite paskaityti jos įspūdžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (280)