Tyrimo metu nustatyta, kad UAB „Skrydžiai LT“ faktiškai vykdė komercinę veiklą per interneto tinklalapius www.airbaltic-aviobiletes.lv, www.wizzair-aviobiletes.lv, www.ryanair-aviobiletes.lv, www.ryanair-skrydis.lt, www.wizzair-skrydis.lt, www.airbaltic-skrydziai.lt, šių tinklalapių pavadinimuose naudojant oficialių keleivių oro gabenimo paslaugas teikiančių įmonių (AS „AirBaltic Corporation“, „WizzAir Hugarz Légikőylekedési Kft”, „Ryanair Holdings Plc”) prekių ženklų pavadinimus bei panašų tinklalapių dizainą.

Prekių ženklų pavadinimai taip pat naudoti UAB „Skrydžiai LT“ elektroninių pašto adresų pavadinimuose, iš kurių vartotojams buvo siunčiami užsakymų patvirtinimai.

Pažymėtina, kad minėtuose tinklalapiuose nebuvo pateikiama informacija apie paslaugų teikėjo juridinio asmens pavadinimą, registracijos adresą, taip pat nebuvo nurodoma, kad lėktuvo bilietus parduoda UAB „Skrydžiai LT“ ir ši bendrovė nėra vienas iš oro vežėjų. Tokiu būdu, naudojantis oficialių oro vežėjų vardu ir reputacija buvo klaidinami vartotojai.

Svarbu pažymėti, kad taip pat gauta vartotojų prašymų dėl bendrovės pateikiamos klaidinančios informacijos apie paslaugų kainas. Vartotojai prašymuose nurodė, kad skelbiama skrydžio bilieto kaina rezervacijos pabaigoje padidėdavo, t. y. pasipildydavo administravimo mokesčiais, kurie bilieto pirkimo pradiniame etape nurodomi nebuvo.

Tokiu būdu bendrovė taikė rinkodaros modelį, kai vartotojams buvo pateikiamas mažos kainos pranašumas, siekiant paskatinti priimti tokį sprendimą, kurio kitomis aplinkybėmis vartotojai nebūtų priėmę.

Įvertinus bendrovės veiklą, kuri sukėlė vartotojų klaidinimą ir neatitiko profesinio atidumo reikalavimų bei iškreipė vartotojų elgesį produkto atžvilgiu, už Lietuvos Respublikos nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo pažeidimą Tarnyba skyrė bendrovei 4000 eurų baudą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)