Pagal taikos sutartį savivaldybė leis pastatą nugriauti, o „Lidl Lietuva“ pastatys naują biurų pastatų kompleksą ir nereikalaus atlyginti žalos.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pirmadienį patvirtino šalių pasirašytą taikos sutartį ir nutraukė bylą, BNS pranešė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Anot jos, Vilniaus miesto savivaldybė įsipareigojo išduoti leidimą pastato griovimo darbams, o Kultūros paveldo departamentas - nutraukti buvusio Kelių policijos pastato registravimo Kultūros vertybių registre procedūrą ir jos nebeatnaujinti.

Savo ruožtu „Lidl Lietuva“ įsipareigojo pasirinkti biurų komplekso architektūros konkurso nugalėtoją, jį suprojektuoti, taip pat atsisakyti skundų teismuose ir nebereikalauti savivaldybės atlyginti nuostolių.

„Lidl Lietuva“ teismo prašė panaikinti Vilniaus valdžios pernai balandį priimtą sprendimą neleisti įmonei nugriauti Giraitės gatvėje esantį buvusį Kelių policijos pastatą ir panaikinti Kultūros departamento raštą. Įmonės teigimu, įsigijusi žemės sklypą ir statinius, ji turėjo pagrįstų lūkesčių statyti naują pastatą ir plėtoti naują veiklą be jokių dėl nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos kylančių apribojimų.

Pastatą „Lidl Lietuva“ iš Turto banko už 2,46 mln. eurų įsigijo praėjusių metų rudenį.

„Lidl Lietuva“ preliminariai skaičiuoja, kad į biurų parką bus investuota 40 mln. eurų. Pernai gruodį skelbta, kad „Lidl Lietuvos“ biurų parko architektūros konkurse, kuriame buvo pateikta 14 pasiūlymų, laimėjo architektų biuro „Do architects“ projektas.

Visuomenėje kilus ginčams dėl buvusio Kelių policijos pastato išliekamosios vertės ir Kultūros paveldo departamentui pasiūlius pastato vertingąsias savybes nustatyti per architektūros konkursą, jį „Lidl Lietuva“ kartu su Lietuvos architektų sąjunga paskelbė pernai spalį.

Lietuvos architektų sąjungos teigimu, 2,2 ha teritorijoje esantis nenaudojamas buvęs Vilniaus Kelių policijos pastatas yra priskiriamas prie geriausių architektų Gyčio Ramunio ir Kęstučio Pempės darbų.

Šiuo metu „Lidl“ Lietuvoje priklauso 21 parduotuvė. Į veiklos pradžią bendrovė skelbia investavusi 60 mln. eurų: 40 mln. eurų - į logistikos centrą prie Kauno, dar 20 mln. eurų - į parduotuves ir infrastruktūrą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)