„Sodros“ duomenimis, sausį didžiausias atlyginimų vidurkis buvo bendrovėje „Biotecha“ – tada jis viršijo 39 tūkst. Eur. Vasarį šioje bendrovėje buvo mokamas vos didesnis nei 1,7 tūkst. vidutinis atlyginimas.

Prieš kurį laiką DELFI paprašė šios bendrovės papasakoti, kaip jai pavyksta mokėti tokio dydžio atlyginimus, tačiau jos atstovai atsisakė šio pasiūlymo.

Antradienį „Biotecha“ direktorius Arūnas Sinkevičius el. paštu paaiškino: „sausį buvo išmokėtos išmokos, vasaris yra mūsų standartinis vidurkis“.

Antrą didžiausią atlyginimų vidurkį sausį turėjo „NDX energija“ – per 11 tūkst. Eur. Vasarį jis sumažėjo iki 3,7 tūkst. Eur.

„Biomin Animal Nutrition“ vidutinis atlyginimas sumažėjo nuo 9897,50 Eur iki 2833,58 Eur.

„Ranga IV Investicijos“ sausį savo darbuotojams vidutiniškai mokėjo 9527,17 Eur, apie vasarį mokėtus atlyginimus nėra, tačiau kaip jau rašė DELFI, šiai bendrovei iškelta bankroto byla.

Vis dėlto kai kurių bendrovių atlyginimų vidurkis gerokai pakilo. Pvz., sausį Provident Polska S.A. filialas „Provident Finansai“ atlyginimų vidurkis buvo 9464,78 Eur, o vasarį – 12076,71 Eur.

„Sodros“ direktorius Mindaugas Sinkevičius teigė, kad kol kas sudėtinga vertinti, kodėl taip pasikeitė patys didžiausi įmonių mokami atlyginimų vidurkiai.

„Tiksliausiai tai pasakytų juos mokančios bendrovės. Tačiau labai tikėtina, kad sausį kai kur buvo mokamos premijos už praėjusius metus“, – komentavo direktorius.

Jo teigimu, nors patys didžiausi atlyginimų vidurkiai sumažėjo, tačiau bendrai vasario mėnesį socialinio draudimo įmokų buvo sumokėta daugiau. Jeigu sausį į „Sodros“ biudžetą surinkta 228 mln. Eur, tai vasarį – apie 289 mln. Eur.

„Tai reiškia, kad ir darbo užmokesčio visiems darbuotojams buvo sumokėta daugiau. Taigi, daugiau apie pokyčius, matyt, bus galima pasakyti kai bus aiškūs kovo mėnesio rezultatai“, – sakė „Sodros“ vadovas.

Vasario mėnesį, palyginti su sausiu, didžiausią vidutinišką atlyginimą mokėjusių bendrovių dešimtukas pasikeitė iš esmės. Jame neliko ne tik didžiausią vidurkį pademonstravusios „Biotechos“, bet ir daugelio kitų įmonių.

Naujausiais duomenimis, vasario mėnesį, didžiausią atlyginimų vidurkį – per 16,3 tūkst. Eur mokėjo „Engelhart CTP (UK) LLP“. Dešimtuką užbaigia „Energogrupė“, kurios darbuotojų atlyginimų vidurkis vasarį buvo daugiau kaip 7,8 tūkst. Eur.

„Sodra“ skelbia draudžiamųjų pajamų vidurkius – t. y. atlyginimus „ant popieriaus“. Realiai darbuotojai „į rankas“ gauna mažiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)