S. Skvernelis buvo įpareigojęs Trišalę tarybą, kurią sudaro profsąjungų, darbdavių ir Vyriausybės atstovai, pasiekti susitarimą, kad ir kas būtų. Praėjusį trečiadienį šioks toks susitarimas pasiektas buvo, bet dar daugiau nuostatų buvo palikta savieigai – bendro sprendimo nerasta.

„Aš manau, kad sutarta yra dėl esmės, tikrai nėra, kad abi pusės būtų labai patenkintos, bet yra kompromisas, kažkuri (pusė – DELFI) tai dėl vienos ar kitos pozicijos turėjo nusileisti. Jis privalo įsigalioti liepos 1 dieną, alternatyvos absoliučiai jokios nėra“, – pirmadienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

S. Skvernelio aiškinimu, šis klausimas buvo keliamas visuose užsienio vizituose kalbant su vyriausybių vadovais. Jo aiškinimu, darbo santykių reguliavimo klausimas keliamas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje susitikus su potencialiais investuotojais.

Todėl premjeras sako nematantis net teorinių galimybių, kad tiek Darbo kodeksas, tiek socialinis modelis neįsigaliotų liepos 1.

DELFI primena, kad naujoji S. Skvernelio ir Ramūno Karbauskio valdžia iki liepos 1 d. atidėjo Darbo kodekso įsigaliojimą, nes buvo nuspręsta, kad buvusių valdančiųjų priimtas dokumentas pamina darbuotojų teises.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas R. Karbauskis yra teigęs, kad Seime jis nusiteikęs koreguoti Darbo kodeksą tik tais aspektais, dėl kurių sutaria Trišalė taryba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)