„Turime tikslą iki šių metų pirmojo pusmečio pabaigos revizuoti visas mokestines lengvatas ir išimtis tada su sekančių metų biudžeto projektu teikti jau konkrečias įstatymo projektus, kaip bandysime palikti tas lengvatas arba tas išimtis, kurios duoda aiškų, konkretų rezultatą ir jas panaikinus arba pakeitus, turėtume esminį poveikį tiek į finansus, tiek biudžetą, tiek ir pačią ūkinę ekonominę veiklą atskirame sektoriuje“, - penktadienį eilinę pavasario sesiją pradedančiam Seimui kalbėjo S.Skvernelis.

Tačiau jis neatsakė į liberalo Eugenijaus Gentvilo klausimą, ar iki vasaros bus pateiktos pataisos, kurios panaikintų lengvatas, taikomas ūkininkams.

S.Skvernelis prisipažino, kad jei reikės, dėl paramos priimant įstatymus jis kreipsis ir į valdantiesiems nepriklausančius Seimo narius.

„Jeigu reikės kreipsiuos į kiekvieną iš jūsų, Seimo narį, dėl to, kad būtų paremti įstatymų projektai ir būtų priimti tie sprendimai, kurie yra reikalingi“, - teigė ministrų kabineto vadovas.

Be to S.Skvernelis informavo, kad Vyriausybės priemonių planas bus patvirtintas kovo 13-ąją.

Vyriausybė iki vasaros Seimui ketina pateikti 137 įstatymų projektus. E.Gentvilas priekaištavo, kad net 100 jų neregistruota Seime.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)