„Žemės ūkio sektorius visoje Europos Sąjungoje yra subsidijuojamas, tačiau vėl klausimas turi būti, koks sektorius, kokie ūkiai, kas yra ūkininkas, kas yra smulkus ūkis, kas jau yra stambaus verslo mastu veikiantis ūkis. Čia mes turime pažiūrėti. Ir tikrai mes negalime pasakyti, kad pagal vieną standartą žmogus, dirbantis 3-5 hektarus, yra tapatus ir tomis pačiomis mokestinėmis priemonėmis turi būti reguliuojamas, kaip ir tie stambieji, kurie valdo keliasdešimt tūkstančių hektarų žemės“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė S.Skvernelis.

Anot jo, ūkininkams taikomos mokesčių lengvatos bus peržiūrėtos.

„Mes užsibrėžę pirmąjį šių metų pusmetį peržiūrėti visas mokestines įvairias lengvatas, išimtis. Įvertinti, kurios tikrai yra neturinčios jokio ekonominio efekto, arba jos socialiai teisingos ir tada teikti jau konkrečių mokesčių reformą, įstatymų pakeitimus, kad būtų galima sureguliuoti pakankamai svarbią mums sritį“, - tikino ministras pirmininkas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)