Pagal vidutinį atlyginimo lygį pramonės sektoriuje Kinija aplenkė Braziliją, Meksiką ir Argentiną ir jau lipa ant kulnų Graikijai bei Portugalijai, pažymi įtakingas verslo laikraštis „The Financial Times“.

Valandinis atlygis Kinijoje jau didesnis nei didžiausiose Lotynų Amerikos šalyse, išskyrus Čilę, ir sudaro apie 70 proc. šio rodiklio „probleminėse“ euro zonos valybėse. Per 2005-2016 metus darbo valandos atlygis pramonės sektoriuje išaugo tris kartus ir pasiekė 3,60 JAV dolerio lygį.

Kinijos gyvenimo lygio augimas ypač akivaizdus, atsižvelgus į darbo atlyginimų mažėjimą Lotynų Amerikos šalyse, taip pat PAR, Indijoje ir keliose krizių krečiamose euro zonos valstybėse. Prognozuojama, kad, augant darbo našumui, atlyginimai Kinijos pramonės sektoriuje turėtų toliau augti.

Be to, kitose šalies pramonės šakose taip pat pastebima teigiama šio rodiklio dinamika: nuo 2005 iki 2016 metų valandinis atlygis čia augo nuo 1,50 iki 3,30 JAV dolerio.

Vis dėlto teigiamą augančių atlyginimų poveikį Kinijoje gali nusverti darbo vietų skaičiaus mažėjimas dėl jų perkėlimo į kitas besivystančias šalis, siūlančias pigesnę darbo jėgą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)