Vienas iš pagrindinių "M2 Invest" akcininkų Norvegijos pilietis Arthuras Simonsenas teigė, kad "Constructus" planuojama perleisti 30 proc. specialiai šiam projektui vykdyti įsteigtos bendrovės "M2 Invest St. Jacobs" akcijų.

"Pagrindinė mūsų mintis yra vietoje buvusios ligoninės įrengti butus. Tačiau teritorija yra saugoma, šalia paveldo objektų, todėl jei iškiltų problemų su leidimais, kitas svarstomas variantas būtų įrengti viešbutį", - Eltai sakė A.Simonsenas.

Šalia buvusios ligoninės yra Šv. Jokūbo ir Pilypo bažnyčia bei dominikonų vienuolynas.

Netoli Neries, Lukiškių aikštės bei Gedimino prospekto esantį ligoninės pastatų kompleksą iš Vilniaus savivaldybės už 36,5 mln. litų perka Airijos pilietis bei "M2 Invest" akcininkas Peteris Bakeris. Vasario 16-osios gatvėje įsikūręs kompleksas parduotas kartu su jam priskirtu 1,431 hektaro žemės sklypu, sandoris turėtų būti baigtas per keletą mėnesių.

Planuojama, jog į pastatų rekonstrukciją ir pertvarką bus investuota dar 40 mln. litų.

"Yra daug žmonių, kurie vertina būstą būtent miesto centre. Juolab, kad kompleksas senamiestyje, šalia paveldo objektų, todėl butai čia bus tikrai populiarūs", - Eltai sakė "M2 Invest" nuo rugsėjo pradedantis vadovauti buvęs "Hansabanko" mažmeninės bankininkystės direktorius Dalius Kaveckas.

Jis taip pat tapo vienu iš "M2 Invest" akcininkų.

A.Simonsenas minėjo, kad planuojama derėtis su vienuolyno vadovais, dėl šalia ligoninės komplekso esančių nenaudojamų patalpų, kuriuose būtų galima įrengti butus nuomai.

"Tarybiniais laikais šios patalpos priklausė ligoninei, vėliau buvo sugrąžintos bažnyčiai. Jos dabar stovi apgriuvusios, avarinės būklės", - Eltai sakė Šventų apaštalų Pilypo ir Jokūbo dominikonų vienuolyno vyresnysis Pijus Eglinas.

Jis teigė, kad sprendimas dėl patalpų dar nėra priimtas. "Mums ne tiek svarbu, ta ar kita firma, svarbu, kad nebūtų pažeistos moralės normos - neįrengtas kazino ar koks "bordelis", - kalbėjo vienuolis.

Tarp "M2 Invest" akcininkų dar yra Didžiosios Britanijos pilietis Amitas Majithia. "M2 Invest" šiuo metu taip pat vykdo dar vieną projektą Latvijos sostinėje Rygoje bei derasi dėl naujų.

Daugiau nei 3 mln. litų skolų turėjusi Šv. Jokūbo ligoninė veikti nustojo 2003 metų lapkričio 1 dieną. Ligoninės skyrių veikla perkelta į kitas miesto ligonines.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją