Pranešama, kad sprendimas atleisti buvusį vadovą, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos narės G. Kildišienės mamą Vladislavą Mikalauskienę, ir paskirti naują vadovą priimtas vasario 20 d.

Naująja bendrovės direktore paskirta pati iš Seimo pasitraukusi Greta Kildišienė. Įmonės vieninteliu akcininku, turimais Registrų centro duomenimis, ir toliau lieka V. Mikalauskienė.

Primename, kad skandalas dėl G. Kildišienės prasidėjo tuomet, kai buvo paviešinta informacija, kad naujai į Seimą patekusi moteris naudojasi privačiam verslui, „Agrokoncernui“, priklausančiu automobiliu. „Agrokoncerno“ savininkas – Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis, Seimo narys Ramūnas Karbauskis.

Įsisukus skandalui paaiškėjo, kad automobilį „Range Rover“ buvusi parlamentarė naudojo per mamos pasirašytą išperkamosios nuomos sutartį su „Agrokoncernu“. Vėliau sutartis buvo nutraukta.

Taip pat paaiškėjo, kad G. Kildišienės mamos valdoma UAB „Greta Gretos“ turėjo užsakymą iš Valstiečių ir žaliųjų sąjungos partijos skarelėms su partijos simbolika pirkti.

Taip pat portalas DELFI rašė, kad UAB „Greta Gretos“ įmonė turėjo sandorių ne tik su Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, bet ir su bendrove „Agrokoncernas“. Koncerno atstovai patvirtino, kad turi vieną galiojančią sutartį su įmone „Greta Gretos“, tačiau daugiau detalių apie sandorį neatskleidė.

Vasario 22 d. paskelbta, kad Seimo nario mandato atsisakiusios G. Kildišienės nebeliko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovybėje – ji išbraukta iš partijos vadovybės pavaduotojų būrio.

Įmonė „Greta Gretos“ registruota 2015 m. balandį. UAB „Greta Gretos“ ataskaitoje nurodoma, kad UAB „Greta Gretos“ iki 2016 m. gruodžio 13 d. buvo mažąja bendrija (MB), kuri metų pabaigoje tapo uždarąja akcine bendrove.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (663)