Paukščių auginimo ir vištienos perdirbimo įmonė plečia savo gamybinius pajėgumus ir optimizuoja gamybos procesus, tad reikės ir naujų darbuotojų, kuriuos, jei reikės, ketinama įmonės transportu atvežti net iš toliau esančių gyvenviečių.

Vilniaus rajone darbo ieško apie 5800 rajono gyventojų, tačiau jiems siūloma tik 300 darbo vietų.

Pasak įmonės generalinio direktoriaus Gintaro Martinkaus, įmonei plečiant veiklą, atsirado ir naujų darbuotojų poreikis.

„Augant paukštienos gamybai, optimizuojame ne tik gamybos procesus, bet ir darbuotojų darbo grafiką, – sako G. Martinkus. – Šį pavasarį įdarbinsime 100 naujų darbuotojų Šviežios mėsos ceche, iš tolesnių regionų darbuotojai bus atvežami įmonės transportu: iš Vilniaus miesto ir Vilniaus raj. bei tolesnių gyvenviečių.“

Per porą mėnesių darbą turėtų gauti pamainos vadovai ir meistrai, gamybos operatoriai, gamybos darbuotojai. Jie bus apmokyti dirbti su modernia gamybine įranga. Taip pat įmonėje visada laukiami profesionalūs gamybos technologai, inžinieriai, automatikai bei mechanikai.

Kaip teigia Vilniaus teritorinės darbo biržos direktorė Inga Balnanosienė, naujų darbo vietų kūrimas Vilniaus rajone ypač svarbus rajono gyventojams, nes tai – ne tik galimybė dirbti savo gyvenamojoje vietoje, bet ir likti Lietuvoje.

„Turėdami tvarią darbo vietą rajono gyventojai įsitvirtina darbo rinkoje ir svarbiausia – lieka Lietuvoje. Vilniaus rajono darbo rinka yra įvairi, tačiau vienas jos trūkumų – ribotos susisiekimo galimybės. Todėl įmonės darbuotojų atvykimo į darbo vietą organizavimas skatina gyventojų užimtumą šioje teritorijoje. Be to, darbas nuolat atsinaujinančioje, šiuolaikinėmis technologijomis dirbančioje bendrovėje sudaro sąlygas siekti profesinės karjeros ir tobulėti. Manau, ir toliau bendradarbiausime su „Vilniaus paukštynu“ parenkant įmonei tinkamus darbuotojus, aptarsime galimas finansavimo priemones, jei prireiks – padėsime parengti atitinkamos kvalifikacijos darbuotojus“, – teigia I. Balnanosienė.

Pasak Vilniaus teritorinės darbo biržos direktorės, Vilniaus rajone 2017 m. vasario 1 d. duomenimis, darbo ieškojo 5800 rajono gyventojų, tačiau jiems mėnesio pradžioje buvo siūloma tik apie 300 laisvų darbo vietų. Dėl šios priežasties kiekviena nauja darbo vieta yra ypač svarbi ir vertinama.

Šiuo metu Vilniaus paukštyne dirba beveik 1500 darbuotojų. Per 2016 m. įmonėje buvo sukurta 70 naujų darbo vietų. Įmonė 2016 m. „Sodrai“ ir VMI sumokėjo 6,9 mln. eurų mokesčių.

Nuolatos didindamas savo veiklas „Vilniaus paukštynas“ per metus pagamina per 50 tūkst. tonų įvairios vištienos produkcijos. 50 proc. produkcijos eksportuoja į Vakarų Europos, Skandinavijos, kaimyninės Baltijos šalis, taip pat tolimas šalis tokias kaip Vietnamas, Honkongas, Grenlandija ir pan. Įmonė atitinka tarptautinių standartų „ISO 22000“ ir „BRC Global Standard for Food Safety“ reikalavimus, taip pat yra sertifikuota šviežios atvėsintos vištienos tiekėja restoranų tinklui KFC („Kentucky Fried Chicken“) Europoje.

2014 m. Vilniaus paukštynui buvo skirta vieša Lietuvos darbo biržos padėka. Įmonė buvo apdovanota nominacijoje „Už naujų darbo vietų sukūrimą didžiausio nedarbo teritorijose“, kurioje užėmė pirmąją vietą. 2016 m. „Vilniaus paukštynui“ įteiktas svarbiausias rinkodaros apdovanojimas – „Metų prekės ženklas 2016 m.“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)