Tarp šių šalių minima ir Lietuva. Užsienio žiniasklaida praneša, kad rūbai siuvami įmonėje „Kauno Baltija“.

Drabužiai siuvami Kaune

Drabužių linijoje, pavadintoje „Cefinn“, yra marškinėlių, kainuojančių nei daug, nei mažai – 110 svarų. Nors jie sumodeliuoti Londone, tokius prabangius drabužius, pasirodo, siuva Lietuvoje ir Makedonijoje. Teigiama, kad būtent „Cefinn“ linijos rūbai siuvami Kaune.

Didžiosios Britanijos spauda praneša, kad rūbai siuvami įmonėje „Kauno Baltija“. Šios įmonės vadovas Vidas Butkus, kaip informavo bendrovės atstovai, šiuo metu išvykęs į komandiruotę užsienyje, todėl pakomentuoti situacijos neturi galimybės.

dailymail.co.uk praneša, kad brangius drabužius siuvančių darbuotojų atlyginimas Kauno bendrovėje svyruoja tarp 1-1,3 tūkst. eurų. Šios informacijos „Kauno Baltijos“ atstovai nepatvirtina.
„Informaciją gali teikti tik generalinis direktorius“, - DELFI teigė telefonu atsiliepusi įmonės darbuotoja.

Nuolat tikrina

Rugpjūtį buvo atliktas tyrimas, kurio išvadose negailima kritikos kitiems aprangos prekės ženklams gaminantiems savo produkciją Makedonijoje, kur kai kuriems darbininkams už nelegalų darbą mokama vos 0,64 svaro už valandą, darbo sąlygos ne tik apgailėtos, bet neretai dar ir pavojingos.

Kiek mokama „Cefinn“ prekės ženklo drabužius siuvantiems, nežinoma. Didžiosios Britanijos organizacijos „Labour Behind the Label“ atstovė Nicola Round teigia, kad prekių ženklai iš Vakarų dažnai samdo darbininkus iš Rytų Europos, nes jie labai pigiai kainuoja.

„Makedonijoje žmonės neretai dirba labai ilgai, sunkiai, o gauna centus. Prekės ženklai iš Didžiosios Britanijos yra atsakingi už tuos, kurie siuva tuos drabužius, todėl turėtų pasirūpinti, kad jiems būtų mokamas orus atlygis“, – teigia organizacija.

Tuo tarpu „Cefinn“ atstovas teigia, kad bendrovės gamyklos dirba nenusižengdamos tarptautiniams reikalavimams ir pridūrė:

„Cefinn“ bendradarbiauja tik su gamyklomis, kurios nuolat tikrinamos. Be to, patys reguliariai ten lankomės ir stebime situaciją“.

Nepaisant to, N. Round sako, kad reguliarus auditas realios naudos neduoda ir iš esmės „dirbančiųjų gerovė nuo to nepriklauso“.

„Reguliarus auditavimas ir patikrinimai – vos vienas iš daugelio būtinųjų instrumentų. Taip pat reikia, kad atsirastų, kas gina dirbančiųjų teises“, – sako N. Round.

45 metų S. Cameron drabužių liniją sudaro klasikinės suknelės, palaidinės, pieštuko formos sijonai ir marškinėliai.

Šioje nuotraukų galerijoje galite pamatyti nuotraukas iš siuvyklos, kai joje lankėsi tuometis premjeras Algirdas Butkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (265)