Jo nugalėtojai antradienį apdovanoti Kultūros ministerijoje.

Iš beveik 11 tūkst. praėjusiais metais įregistruotų įmonių Kalbos inspekcija išrinko 14 gražiausių: MB „Apkabink mėnulį“, UAB „Pusė karalystės“, UAB „Tiesios kreivės“, UAB „Vėjo žingsniai“ ir MB „Teisingumo vartai“ iš Vilniaus, UAB „Duomenų palėpė“, UAB „Ližė smaližė“ iš Kauno, UAB „Juodaragis“ ir MB „Juostė“ iš Šiaulių, UAB „Šimtalapė“ iš Alytaus, UAB „Cinamono rūkas“ iš Anykščių, MB „Dūzgutis“ iš Kauno rajono, MB „Žydėjimas vyšnios“ iš Šilalės rajono, UAB „Balta sala“ iš Trakų rajono.

DELFI skaitytojai balsuodami išrinko jiems labiausiai patinkantį lietuvišką įmonės pavadinimą. Daugiausiai simpatijų sulaukė MB „Apkabink mėnulį“, kuriai įsteigtas specialus DELFI prizas. Balsavimo rezultatus galite pamatyti čia.

Kaip skelbia Kalbos inspekcija, konkurso tikslas – skatinti verslininkus rinktis lietuviškus, taisyklingus, įdomius, originalius vardus.

Renkant pavadinimą atsisakyta klubų, centrų, bendruomenių, draugijų, atstovybių, asociacijų, federacijų, sąjungų, bendrijų, viešųjų įstaigų pavadinimų ir tų, kurie sudaryti su dirbtiniais žodžiais, skaičiais, vietovardžiais ar asmenvardžiais.

Tarp nugalėtojų nepateko įmonės, apie kurių veiklą nepavyko rasti reikiamos informacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)