V.Martikonis pranešė, kad iš Lietuvos pramoninkų konfederacijos prezidento Bronislovo Lubio kontroliuojamos "Achemos grupės" įsigijo 36,68 proc. "Krašto projektų" akcijų, už kurias sumokėjo 2,35 mln. litų.

"Paskaičiavus, tai nuo pirkimo dienos jiems išeitų apie 1,5 proc. metinių palūkanų. Manau, kad jie skubėjo parduoti akcijas dėl to konflikto su A.Zuoku", - Eltai sakė V.Martikonis.

Liberalcentristų partijai priklausantis V.Martikonis pastaruoju metu konfrontavo su partijos lyderiu A.Zuoku. Pastaruoju metu verslininkas ginčijosi su Vilniaus miesto savivaldybe dėl jos sprendimo išgriauti prieš "Krašto projektų" pastatą Konstitucijos prospekte esančią automobilių stovėjimo aikštelę ir paversti ją pėsčiųjų zona.

Sandorio kaina "Krašto projektai" verti 6,4 mln. litų. "Achemos grupė" į "Krašto projektus" investavo 2003 metų pradžioje, tačiau V.Martikoniui pavyko padidinti turėtą akcijų paketą iki kontrolinio.

Patalpų nuoma užsiimantys "Krašto projektai" pernai gavo 1,928 mln. litų pajamų bei uždirbo 12,5 tūkst. litų grynojo pelno.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją