Valymo paslaugų užsakymo svetainė hassle.com atliko tyrimą, kurio metu nustatė labiausiai užterštus daiktus darbovietėse. Perskaitę šį sąrašą veikiausiai pulsite ieškoti rankų dezinfekavimo priemonės, įspėja dailymail.co.uk.

1. Vandens šaldymo aparatai

Šie aparatai suteikia puikią galimybę pakilti nuo savo darbo stalo ir sužinoti darbovietės naujienas. Tačiau jie tarsi magnetas traukia ir visų rūšių bjauriausias bakterijas.
Visuomenės sveikatos organizacija nurodo, kad kiekviename kvadratiniame tokio aparato vandens čiaupo colyje (6,45 cm2) knibžda maždaug 2,7 mln. bakterijų.

2. Biuro šaldytuvai

Juose prieglobstį randa riebaluotos maisto dėžutės, apipelėję jogurto indeliai ir glitūs sumuštiniai.

Tokioje terpėje tiesiog klesti bakterijos, todėl biuro šaldytuvus reikėtų valyti kas dvi dienas, ypač turint galvoje, kad vidutinio šaldytuvo kvadratiniame centimetre tarpsta maždaug 7850 bakterijų kolonijas formuojančių mikrobų grupių.

Darbovietėse mikrobangų krosnelė gali būti naudojama iki 30 kartų per dieną, nelygu jūsų biuro dydis. Taigi joje lieka daugybė mėsos ir daržovių dalelių, kurios šį prietaisą paverčia tikra bakterijų perykla.

Kad mikrobai galėtų daugintis, jiems reikia maisto, šilumos ir drėgmės. Taigi maisto dalelėmis aptaškytas mikrobangų krosnelės vidus kelia potencialų pavojų sveikatai.

4. Muilo dalytuvai

Išgėrėte rytinės kavos puodelį, nuėjote į tualetą ir po jo nusiplovėte rankas, pasinaudodami muilo dalytuvu. Tačiau jums vertėtų žinoti, kokie nešvarūs gali būti muilo dalytuvai.

Vienas Arizonos universiteto tyrimas parodė, kad ketvirtadalis visų biuruose esančių muilo dalytuvų yra užteršti fekalijų bakterijomis. Puiku, jei rankas plaunate kruopščiai. Tačiau daugybė žmonių to nedaro, todėl lieka pažeidžiami infekcijoms.

5. Jūsų darbo stalas

Ant vidutinio darbo stalo aptinkama daugiau kaip 10 mln. bakterijų – tai yra 400 kartų daugiau bakterijų, negu ant unitazo paviršiaus.

Kad jūsų darbo stalas būtų švarus ir nekeltų pavojaus sveikatai, kiekvieną savaitę nuvalykite jį antibakterinėmis servetėlėmis ar acto tirpalu.

6. Jūsų klaviatūra

Klaviatūros liūdnai garsėja bakterijomis, turint galvoje, kad jų mygtukus beveik kasdien spaudinėjame iki aštuonių valandų per dieną.

Tarp klaviatūros mygtukų ir ant jų kaupiasi odos ląstelės, maisto likučiai ir prakaitas. Kiekviename kvadratiniame klaviatūros colyje aptinkama daugiau kaip 3295 bakterijų, todėl kiekvieną savaitę iškratykite savo klaviatūrą ir nušluostykite ją drėgna servetėle.

Jūsų ranka gali būti padėta ant pelės iki aštuonių valandų per dieną, todėl ant šio prietaiso lengvai kaupiasi bakterijos nuo prakaito, maisto dalelių ir dulkių.

10 proc. biurų darbuotojų prisipažįsta niekada nevalantys savo kompiuterio pelės, nors vienas tyrimas parodė, kad viename kvadratiniame jos colyje gali knibždėti iki 1676 mikrobų. Ant unitazo aptinkama tik maža dalelė tokio kiekio bakterijų!

8. Spausdintuvas ir kopijavimo aparatas

Kol kiekvienas darbuotojas stengiasi laiku parengti savo dokumentus, spausdintuvas ir kopijavimo aparatas per dieną gali būti paliečiami iki 300 kartų – ypač mygtukai ir jutiklinis ekranas.

Tai palanki terpė kauptis bakterijoms. Prieš pasinaudodami šiais aparatais, tiesiog perbraukite jų paviršių kompiuterių valymui skirta servetėle.

9. Jūsų ausinės

Biuruose dažnai galima pamatyti, kaip kolegos skolinasi ausines. Tačiau geriausia išeitis būtų susirasti savas ausines ir pasidėti jas asmeniniam naudojimui.

Dėl plaukų skaidulų, prakaito ir ausų vaško bakterijos ant ausinių gali plisti kaip krūmynų gaisrai. Jos gali sukelti veido ir ausų bėrimus ir netgi platinti utėles. Pasinaudojus ausinėmis vieną valandą, bakterijų ir mikrobų kiekis gali padidėti 700 kartų!

10. Rašiklio kramtymas

Nervinis įprotis kramtyti rašiklį ar pieštuką taip pat susijęs su bakterijų dauginimosi problema. Rašiklis gali visą dieną praleisti bakterijomis aplipusiose rankose, kurios net nebūna jūsų pačių.

Jei kramtysite rašiklį, šios bakterijos ir mikrobai pateks į jūsų burną. Kramtantis rašiklius prisipažįsta kas penktas biuro darbuotojas, ir jei jūs turite tokį įprotį, veikiausiai nebenorėsite skolintis rašiklio iš savo kolegos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)