Statistikos departamento atlikto tyrimo duomenimis, rugpjūčio mėnesį 27 proc. gyventojų teigė, jog per artimiausius metus tikisi savo šeimos finansinės padėties pagerėjimo (liepos mėnesį taip teigė 26 proc.), 15 proc. tikis pablogėjimo, taip pat kaip liepą. Daugiau kaip pusė (55 proc.) apklaustųjų rugpjūtį sakė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per artimiausius metus nesikeis.

Tyrimo metu ketvirtadalis gyventojų teigė, kad namų ūkio finansinė padėtis per praėjusius metus pagerėjo, 20 proc. - pablogėjo, o 55 proc. - nepasikeitė. Liepos mėnesį vertinimas atitinkamai buvo - 25 proc., 19 proc. ir 56 proc.

Trečdalio (33 proc.) gyventojų nuomone, šalies ekonominė padėtis per praėjusius metus pagerėjo, 24 proc. - pablogėjo (liepą taip manė 25 proc.), 42 proc. - nepasikeitė (liepą - 41 proc.).

Rugpjūčio mėnesį 32 proc. respondentų tikėjosi, kad šalies ekonominė padėtis per artimiausius metus pagerės, 21 proc. prognozavo pablogėjimą, o 43 proc. teigė, kad padėtis išliks tokia pat. Liepos mėnesį taip galvojo atitinkamai 36 proc., 23 proc. ir 37 procentai apklasutų gyventojų.

Statistikos departamentas pranešė, kad vartotojų pasitikėjimo rodiklis rugpjūčio mėnesį, kaip ir liepą, buvo minus 4, o palyginti su 2004-ųjų rugpjūčiu - padidėjo 1 procentiniu punktu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją