VMI komunikacijos vadovas Darius Buta DELFI teigė negalintis atskleisti, dėl kokios sumos bylinėjamasis su Andriumi Janukoniu, nes skelbti šią informaciją draudžia įstatymai:

„VMI gali patvirtinti, kad teisme vyksta mokestiniai ginčai su jūsų minimu mokesčių mokėtoju – tai vieša informacija. Daugiau oficialios informacijos VMI šiuo metu pateikti neturi teisės“.

„A. Janukonis nesutinka su VMI taikomu palūkanų apmokestinimo traktavimu už jo turimas obligacijas. Kadangi jis yra privatus asmuo, mokestinis ginčas, kaip įprasta tokiose situacijose, yra neviešas“, – situaciją pakomentavo verslininko atstovai, taip pat neįvardiję, kokios sumos iš jo reikalaujama valstybės naudai.

Vilniaus apygardos administracinio teismo pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė paaiškino, kad VMI ir A. Janukonio ginčas dar neišnagrinėtas, taigi, su bylos medžiaga gali susipažinti tik proceso šalys.

Padėjėja taip pat informavo, kad teismas gavo A. Janukonio prašymą bylą nagrinėti uždaruose posėdžiuose, siekiant apsaugoti duomenis, susijusius su pareiškėjo turtu, turtine padėtimi, šeimos finansiniais sandoriais, disponuojamosiomis pajamomis ir kita asmenine informacija.

„Įvertinęs nagrinėjamo mokestinio ginčo faktines aplinkybes, pareiškėjo argumentus, atsižvelgdamas į nurodytas teisės aktų nuostatas, vasario 6 d. nutartimi teismas konstatavo, kad, siekiant apsaugoti pareiškėjo asmeninio gyvenimo slaptumą, byla bus nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose“, – komentavo S. Jacinevičienė-Baltaduonė.

Jos teigimu, įstatymas numato, kad teismo posėdis gali būti uždaras – žmogaus asmeninio ar šeiminio gyvenimo slaptumui apsaugoti, taip pat jeigu viešai nagrinėjama byla gali atskleisti valstybės, tarnybos, profesinę ar komercinę paslaptį.

Be to, teismo atstovė informavo, kad A. Janukonio bylos nagrinėjimas sustabdytas kol aukštesnės instancijos Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme išplėstinė teisėjų kolegija išnagrinės ir paskelbs nutartį kitoje byloje.

Šio teismo atstovai patvirtino, kad pastaroje byloje sprendžiama, ar VMI pagrįstai reikalavo susimokėti mokesčius ir nepriemokas vieno „VP grupės“ steigėjų Juliaus Numavičiaus.

2016 m. sausį DELFI rašė, kad J. Numavičius nesutiko su VMI reikalavimu ir teisme siekė, kad mokesčių administratoriaus priimti sprendimai būtų panaikinti.

J. Numavičiui atstovaujantys advokatai tada įrodinėjo, kad VMI nepagrindė, kodėl verslininkas valstybei liko skolingas daugiau kaip 290 tūkst. Eur.

Įmonių grupė „Icor“ skelbia veikianti daugiau kaip 40 šalių, turinti per 6,8 tūkst. darbuotojų, o jos apyvarta yra 450 mln. Eur per metus. Tarp grupės bendrovių – „Sity Service“, „Axis Industries“, „Realco“, „Oilead“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)