Prokurorai turės nuspręsti, ar siekti arešto orderio išdavimo.

Verslininkas įsipainiojo į didžiausią per šalies istoriją korupcinį skandalą, susijusį su artima prezidentės Park Geun-hye drauge Choi Soon-sil.

Pastaroji buvo sulaikyta dėl kaltinimų korupcija ir naudojimusi tarnybine padėtimi siekiant pasipelnyti, o prezidentei pradėta apkalta.

Pasak pareigūnų, Choi Soon-sil naudojosi savo įtaka, kad priverstų dideles Pietų Korėjos korporacijas aukoti milijonines sumas dviem su ja susijusiems fondams: „Mir“ ir „K-Sports“.

Didžiausias iš šių „donorų“ buvo koncernas „Samsung“.

Tyrėjų nuomone, būtent Lee Jae-yongas, nors ir nėra oficialiai įvardytas visos „Samsung“ korporacijos vadovu, nurodė pervesti Choi Soon-sil dideles lėšų sumas mainais į šalies vadovybės paramą.

„Aš dar kartą sakysiu tiesą“, – sakė Lee Jae-yongas žurnalistams prieš apklausą.

„Samsung vadovas, kartu su kitais bendrovės aukšto rango pareigūnais, jau buvo apklaustas sausį, bet tada teismas priėjo išvadą, kad nėra pakankamo pagrindo suimti 48-erių metų Lee Jae-yongą – „Samsung“ koncerno de facto vadovą.

Vis dėlto pastarosiomis savaitėmis tyrėjai peržiūrėjo bylą ir, paaiškėjus naujiems bylos aspektams, nusprendė surengti dar vieną apklausą.

Tyrėjų tvirtinimu, „Samsung“ skyrė 3,1 mln. JAV dolerių bendrovei, kurią valdo Choi Soon-sil su savo dukra, mainais į politinę paramą bendrovės statybos padalinio „Samsung C&T“ ir „Cheil Industries“ susiliejimo sandoriui.

Anksčiau parlamente vykusiuose posėdžiuose „Samsung“ pripažino skyręs 20,4 mlrd. vonų (17,46 mln. JAV dolerių) dviem nevyriausybiniams fondams, bet tvirtino, kad aukos buvo pervestos nesavanaudiškais tikslais.

Šiuo metu Lee Jae-yongas eina „Samsung“ Electronics“ vicepirmininko pareigas.

Tačiau koncerno vadovui Lee Kun-hee 2014 metų patyrus širdies smūgį, Lee Jae-yongas laikomas viso „Samsung“ koncerno de facto vadovu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)