Maždaug aštuoniems darbuotojams, „Goldman Sachs Investment Partners“ (GSIP) komandos Londone nariams, buvo nurodyta persikelti dirbti į Jungtines Valstijas.

Toks sprendimas priimtas netrukus po to, kai komandą paliko jos vykdomasis direktorius Nickas Advanis.

Anot „Goldman Sachs“, toks žingsnis niekaip nesusijęs su Jungtinės Karalystės (JK) pasitraukimu iš Europos Sąjungos (ES).

„Šį sprendimą lėmė priežastys, susijusios konkrečiai su GSIP, „Goldman Sachs“ banko investiciniu padaliniu, ir jis neturėtų būti suprastas kažkaip kitaip“, – teigiama banko pranešime.

Pernai N. Advanis pranešė apie savo atsistatydinimą iš vykdomojo direktoriaus pareigų.

GSIP buvo įkurtas 2008 metais su 7 mlrd. JAV dolerių kapitalu ir tada jis buvo laikomas vienu iš didžiausių rizikos draudimo fondų. Kaip skelbiama rizikos draudimo fondo svetainėje, fondas turi savo skyrių Niujorke, Honkonge ir Tokijuje, kaip ir Londone. Jis priklauso „Goldman Sachs Asset Management“, investicijų valdymo įmonei.

Pastaruoju metu vis dažniau imta kalbėti apie tai, kad nemažai finansinio sektoriaus darbo vietų, įkurtų Londone, gali būti perkeltos į likusios Europos miestus, pavyzdžiui, Dubliną, Paryžių ar Frankfurtą, tam, kad sunerimę bankai galėtų ir toliau siūlyti savo paslaugas ES klientams.

HSBC ir UBS perspėjo, kad jiems teks perkelti dalį Londone dirbančių darbuotojų į kitas užsienio šalis, kai Jungtinė Karalystė paliks ES.

Sausį „Goldman Sachs“ vadovas Lloydas Blankfeinas sakė, kad bankas kelia dalį savo „pasaulinių operacijų“ grupės į Londoną, bet dabar jis „lėtina šį sprendimą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)