Dokumentą pasirašė 97 įmonės, kurios šiame procese veikia kaip nepriklausomos šalys. Tarp šių įmonių taip pat yra „Intel“, „Netflix“, „Levi Strauss“, „Uber“ ir Lyft“.

Šiuo imigracijos draudimu „daroma didelė žala Amerikos verslui, inovacijoms ir augimui“, nurodoma dokumente, kurio kopiją pirmadienį paskelbė įvairios JAV žiniasklaidos priemonės.

„Šiuo įsaku pastebimai nukrypstama nuo sąžiningumo ir nuspėjamumo principų, kurie JAV imigracijos sistemai buvo būdingi daugiau kaip 50 metų“, – pažymima dokumente.

Pasak įmonių, dėl naujų imigracijos taisyklių joms yra sunkiau įdarbinti ir išlaikyti dalį darbuotojų ir trukdoma vykdyti veiklą. Taigi dėl tokios Baltųjų rūmų politikos joms gali tekti iškeldinti darbo procesus iš Jungtinių Valstijų.

Tuo tarpu leidinys „Politico“ atkreipė dėmesį į tai, kad dokumento nepasirašė IBM ir „Tesla“ – šių įmonių vadovai dirba D. Trumpo patarėjų taryboje.

Sausio 27 dieną D. Trumpas pasirašė įsaką, kuriuo visa šalies pabėgėlių perkėlimo programa stabdoma mažiausiai 120 dienų, pabėgėliams iš Sirijos bus draudžiama patekti į JAV neribotą laiką, o septynių musulmoniškų šalių (Irano, Irako, Libijos, Somalio, Sudano, Sirijos ir Jemeno) piliečiams į šalį nebus leidžiama atvykti 90 dienų.

JAV federalinis apeliacinis teismas sekmadienį atmetė Teisingumo departamento prašymą nedelsiant atstatyti prezidento D. Trumpo įsaką, draudžiantį kai kurių šalių piliečiams atvykti į JAV.

D.Trumpo administracija Devintosios apygardos apeliaciniam teismui buvo pateikusi prašymą dėl žemesnio teismo sprendimo laikinai suspenduoti prezidento draudimą įsileisti į šalį septynių musulmoniškų valstybių piliečius.

Manoma, kad pirmadienį šio apeliacinio teismo trijų teisėjų kolegija priims galutinį sprendimą dėl šio prašymo. Po to teisminė kova greičiausiai persikels į Aukščiausiąjį Teismą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)