Tačiau tyrimas dėl automobilio nuomai naudotų lėšų kilmės yra tęsiamas, BNS patvirtino VMI atstovas spaudai Darius Buta.

„VMI baigė operatyvų patikrinimą dėl „Agrokoncerno“ nuomoto automobilio, kurio metu buvo nagrinėjami mokesčių klausimai. Galime patvirtinti, kad „Agrokoncernas“ tinkamai vykdė savo mokestinis prievoles, nuomodamas šį automobilį“, – BNS sakė D. Buta.

„Tačiau norime pažymėti, kad tyrimas dėl automobilio įsigijimo fizinio asmens lėšų tęsiamas toliau“, – pridūrė jis.

Pasak D. Butos, visa VMI surinkta su šiuo sandoriu susijusi medžiaga bus pateikta Seimo komisijoms ir kitoms institucijoms.

„Agrokoncernas“ ketvirtadienį pranešė, kad VMI tikrino bendrovės PVM deklaracijas ir kitus dokumentus, susijusius su „Range Rover“ automobiliu – sutartis, draudimo dokumentus, sąskaitas ir kitus, paaiškinimus taip pat pateikė „Agrokoncerno“ vadovas bei buhalterė.

Be to, patikrinimo metu buvo surinkta informacija apie „Agrokoncerno“ pernai suteiktas paskolas žemės ūkio bendrovėms, kooperatyvams, uždarosioms akcinėms bendrovėms, bendrovės darbuotojams, ūkininkams.

„Pažymoje VMI nurodė, jog įvertinus „Agrokoncerno“ buhalterinės apskaitos dokumentus ir registrus bei pateiktas PVM ir pelno mokesčio deklaracijas, papildomų mokestinių prievolių nenustatyta. Jokių pastabų, siūlymų ar rekomendacijų „Agrokoncernui“ VMI nepateikė“, – rašo bendrovė.

„Range Rover“ iš „Agrokoncerno“ nuo 2016-ųjų vasario nuomojosi G. Kildišienės mama Vladislava Mikalauskienė, bet kilus ažiotažui dėl Seimo narės sąsajų su „Agrokoncernu“ ir galimų neteisėtų pajamų, sausio viduryje sutartis buvo nutraukta.

Portalo DELFI paskelbtos sutarties detalės rodo, kad galutinė „Range Rover“ automobilio kaina su mokesčiais siekė apie 47 tūkst. eurų.

V. Mikalauskienė už automobilį buvo sumokėjusi 22 tūkst. eurų.

Ji pernai vasarį pervedė 5 tūkst. eurų avansą, nuo kovo iki šių metų sausio kas mėnesį darė tūkstančio eurų įmokas, tačiau rugsėjį pervedė 7 tūkst. eurų įmoką.

„Valstiečių“ frakcijos teigimu, V. Mikalauskienė automobiliui įsigyti naudojo ne iš darbo santykių sukauptas lėšas.

Frakcijos atstovas Povilas Urbšys portalą DELFI informavo, kad V. Mikalauskienė prieš 15 metų buvo gavusi 30 tūkst. eurų kompensaciją už sūnaus, tarnavusio Prancūzijos svetimšalių legione, žūtį, dar dalį pinigų ji paveldėjo iš savo giminaitės.

Informaciją apie išmoką dėl sūnaus žūties patvirtino Prancūzijos ambasada Lietuvoje.

Vėliau paaiškėjus, kad G. Kildišienė nuo partijos bendražygių nuslėpė prieš dešimtmetį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galbūt iš darbovietės pasisavintų lėšų, „valstietė“ atsistatydino iš Seimo nario pareigų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)