Bankas trečiadienį pateikė gana optimistines JAV ekonomikos prognozes, tačiau tuo pat metu neužsiminė apie galimybę kelti palūkanų normas, be to, investuotojai toliau lieka atsargūs dėl prezidento Donaldo Trumpo veiksmų.

„Kadangi didelė jo (D. Trumpo) administracijos dalis vis dar yra nepatvirtinta, vieninteliai ženklai, kuriuos investuotojai gauna iš naujosios JAV administracijos, yra D. Trumpo pastebėjimai bei „Twitter“ žinutės“, – situaciją JAV komentavo HSBC strategijos vadovas Tokijuje Shuji Shirota.

MSCI Azijos-Ramiojo vandenyno indeksas už Japonijos ribų vienu metu buvo pakilęs net iki 0,6 proc., o Seulo akcijos pasiekė didžiausias aukštumas nuo 2015-ųjų liepos.

Tačiau kilo ne visi Azijos indeksai – 0,2 proc. krito Honkongo „Hang Seng“, Singapūro akcijos silpnėjo 0,5 proc., o Japonijos „Nikkei“ dėl pastarųjų dienų dolerio smukimo – 0,3 proc.

Tuo tarpu JAV valiuta vėl nežymiai krito, ir ketvirtadienį Azijos rinkoje vienas doleris buvo vertas 113,28 jenos.

Euro vertė, palyginti su trečiadieniu, pakilo ir siekė 1,0778 dolerio, tokiu būdu priartėdama prie antradienį pasiekto geriausio per pastarąsias 8 savaites rezultato, kai euras kainavo 1,08125 dolerio.

Šio pakilimo priežastimi buvo įvardijami D. Trumpo komentarai, esą Vokietija naudoja „šiurkščiai nuvertintą“ eurą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)