Savivaldybės planuojamos pajamos 2017-aisiais turėtų būti 471,833 mln. eurų, asignavimai - 505,833 mln. eurų, arba atitinkamai 12 proc. ir beveik 4 proc. mažiau nei buvo paskutiniame 2016 metų biudžeto variante. Į šių metų biudžetą perkelta ir 10 mln. eurų pernai nepanaudotų apyvartinių lėšų.

„Pagrindinis pasikeitimas, kuris įvyko, yra susijęs su e-miesto projektų finansavimu, su elektroniniais miesto atvirumo projektais, jiems numatyta daugiau lėšų.

Tai yra padaryta sąskaita paramos privačių arba pirminės sveikatos priežiūros kabinetų įrengimo subsidijavimo“ - žurnalistams sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Po projekto svarstymų komitetuose taryba pritarė numatyti papildomus 200 tūkst. eurų e-miesto projektams. Šiuos pinigus Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininkas, valdančiųjų liberalų atstovas Vidmantas Martikonis siūlė panaudoti kultūros reikmėms, tačiau ne tiesiogiai, o atstatant anksčiau buvusį vadinamąjį tarybos narių krepšelį.

Tai būtų leidę skirti administracijai po 4 tūkst. eurų kiekvieno tarybos nario rekomenduojamiems projektams, įstaigoms ar veikloms. Tokį siūlymą kai kurie politikai vertino kaip neskaidrų.

V. Martikonis taip pat nesulaukė tarybos palaikymo siūlymui atimti 2,9 mln. eurų dydžio dotacijas iš savivaldybės remiamų sporto klubų - „Lietuvos ryto“, „Vilniaus Žalgirio“ ir kitų.

Pinigus komiteto vadovas ragino paskirstyti skurdo ir atskirties mažinimui (socialinių darbuotojų atlyginimams) bei savivaldybės skolų grąžinimui, atitinkamai 1,3 mln. ir 1,6 mln. eurų.

„Akivaizdu, kad miestas yra visų pirma žmonės, taip pat yra gatvės, pastatai, bet yra ir sportinis, ir kultūrinis gyvenimas. Tai, man atrodo, kad natūralu, kad miestas prie to turi prisidėti lygiai taip pat padidindamas finansavimą kultūrai“, - taip bendrapartiečio siūlymą prieš posėdį įvertino meras.

„Tokios dotacijos (sportui - BNS) yra žymiai neskaidresnės ir žymiai labiau skatinančios korupciją, nei prieš tai buvęs mano siūlymas“, - į kritiką replikavo V. Martikonis.

Jis sako norėjęs paskatinti diskusiją, kad savivaldybė turėtų atsisakyti praktikos finansuoti profesionalių sporto klubų rėmimo, o remti visuomenę įtraukiančias sporto iniciatyvas.

Ekonomikos ir finansų komiteto narys liberalas Vincas Jurgutis pripažino, kad biudžetą šiemet dar teks neišvengiamai tikslinti, numatant lėšų mokyklų plėtrai, kitoms investicijoms.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)