Esą bendrovė tokiomis sąlygomis, kaip Seimo narės Gretos Kildišienės mamai, automobilį išnuomojo tik kartą. Trečiadienį „Agrokoncernas“ išplatino pranešimą, kuriame informuoja, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos lyderis, vadovaujantis bendrovei, tikslios informacijos apie kreditavimo formas galėjo nežinoti.

Komentuodamas A. Maldeikienės paskelbtą informaciją, R. Karbauskis sakė buvęs ne taip suprastas.

„Neabejotina, jog „Agrokoncerno“ akcininkui Ramūnui Karbauskiui, vykdžiusiam bendrovės strategijos formavimo politiką, žinoma, kad savo veikloje „Agrokoncernas“ įvairiomis formomis vykdo kreditavimą. Be to neįsivaizduojamas verslas. Tačiau Ramūnas Karbauskis nedalyvauja „Agrokoncerno“ valdyme, todėl visiškai suprantama, kad jis nesigilino ir nesiaiškino, kokiomis tiksliai formomis „Agrokoncernas“ vykdo minėtą kreditavimą“, – rašoma pranešime.

Taip pat jame pabrėžiama, kad „neįsigilinus, kartais ir tyčia manipuliuojant tokiais verslo terminais kaip „vartojimo kreditas“, „išperkamoji nuoma“, „lizingas“, „paskola“ ir pan., klaidinama visuomenė ir siekiama sudaryti negatyvią nuomonę bei pakenkti „Agrokoncernas“ įvaizdžiui ir verslui“.

„Agrokoncernas“ tvirtina, jog vykdydamas savo veiklą teikia paskolas ūkininkams, juridiniams asmenims verslo reikmėms bei vykdo prekinį kreditavimą, kuomet pasirašomos pirkimo-pardavimo sutartys su pirkėjais, numatant mokėjimo termino atidėjimą. Tokių sutarčių per daugiau nei dvidešimties metų veiklos laikotarpį buvo ir yra šimtai ar net tūkstančiai, rašoma pranešime.

„Tačiau „Agrokoncernas“ niekuomet nepažeidė Lietuvos Respublikos vartojimo kredito įstatymo (kaip ir kitų teisės aktų) nuostatų, kadangi neteikia vartojimo kreditų. Tai patvirtina ir Seimo narės Aušros Maldeikienės viešinamas Lietuvos Banko jai pateiktas atsakymas“, – skelbia „Agrokoncernas“.

„Informuojame visuomenę, kad „Agrokoncernas“ vykdo sąžiningą ir konkurencingą veiklą žemės ūkio sektoriaus srityje. Pagrindinė bendrovės veikla yra prekyba trąšomis, pesticidais ir sėklomis, žemdirbių agrocheminis aptarnavimas ir konsultavimas, žemės ūkio produktų gamyba“, – rašoma pranešime.