Kaip DELFI pasakojo įgaliojimus užsieniečius atstovauti turinčios, buhalterines paslaugas teikiančios įmonės „Tako plius“ teisininkė Marija Komiago, abu sirai buvo gavę nacionalines, šešių mėnesių vizas Lietuvoje.

„Oro uoste pasienio pareigūnas nurodė, kad sprendimą dėl jų panaikinimo priėmė Migracijos departamentas. Nuvykus į departamentą įgaliotam asmeniui, jo atstovai negalėjo nurodyti datos, kada sprendimas panaikintas, nei priežasties, dėl kurios jis panaikintas, nei sprendimo kopijos pateikti“, – sakė ji.

M. Komiago nesuprato, kaip A. Al Aswadą ir K. Marshatą tada išleido Jungtinių Arabijos Emyratų, kur jie šiuo metu gyvena, kaip jie praėjo kontrolę Rusijoje, per kurią skrido į Lietuvą.

Laukia atsakymo

„Tako plius“ atstovė antradienį DELFI teigė, kad vis dar laukia Migracijos departamento atsakymo su paaiškinimu apie vizos panaikinimo sprendimą.

Tuo metu Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė į DELFI prašymą pakomentuoti situaciją atsakė, kad apgailestauja, bet asmens duomenų neteikia ir tokių ir kitų panašių konkrečių situacijų nekomentuoja.

„Vizų panaikinimo priežastys būna įvairios, apie priimtus sprendimus pranešama asmens nurodytu kontaktiniu adresu“, – nurodė ji.

Nespėjo pateikti dokumentų

M. Komiago DELFI pasakojo, kad sirai vasarą pateikė dokumentus dėl leidimo gyventi išdavimo, nes įsteigė filialus Lietuvoje.

„Gruodį jų paprašė pateikti papildomus dokumentus, tačiau laiko iki sprendimo priėmimo buvo likę nedaug. Jiems nepavyko gauti visų reikiamų dokumentų tuo metu ir jie paprašė sustabdyti jų bylas, kad nebūtų priimtas neigiamas sprendimas“, – pasakojo ji.

Pašnekovės teigimu, sausio 30 dieną į Vilnių A. Al Aswadas ir K. Marshatas atvyko susirinkę visus dokumentus dėl leidimo gyventi gavimo, kad galėtų būti Lietuvoje ir pradėti vykdyti savo veiklą.

Tačiau į Lietuvą jų neįleido.

„Jie išvyko pirmadienį, visą dieną praleido oro uoste, o vakare buvo skrydis į Rusiją, ir iš ten jie turėjo grįžti į Dubajų. Jie turbūt dar yra kelyje ir kol kas su jais nepavyko susisiekti“, – antradienį DELFI sakė M. Komiago.

Ne pabėgėliai

„Tako plius“ teisininkė pasakojo, kad sirai Lietuvoje planavo pradėti verslą.

„Jų pagrindinė darbovietė yra Dubajuje, jie prekiauja gėlėmis ir puošia sales, pavyzdžiui, vestuvėms. Tą patį norėjo daryti ir Lietuvoje“, – teigė ji.

M. Komiago taip pat sakė, kad A. Al Aswadas ir K. Marshatas nėra pabėgėliai.

„Prieš išduodant jiems vizą viskas užtruko apie mėnesį. Jie buvo tikrinami per visas institucijas, visą Šengeno erdvę. Vietoje 10 darbo dienų, viskas užtruko beveik mėnesį. Visgi išdavė, nes nerado jokių priežasčių neišduoti. Nėra taip, kad jie čia dingtų kažkur“, – sakė ji.

Svarstydama, dėl ko Migracijos departamentas nusprendė panaikinti jų vizą, M. Komiago sakė, kad greičiausiai bus nurodyta, kad jie kėlė pavojų dėl nelegalios migracijos.

„Taip atsitiko dėl to, kad jie atsiėmė prašymus dėl leidimo gyventi, o Migracijos departamentas nusprendė, kad to pagrindu gali paimti ir panaikinti jų vizas.

Manau, kad savo rašte, ką jie galės pasakyti, tai parašys, jog viza buvo atšaukta dėl to, kad jie kėlė pavojų nelegaliai migracijai. Tačiau tai nepagrįsta, nes jie buvo gavę vizas ir su jomis atvažiavo“, – komentavo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)