„Nenorėčiau komentuoti, kol nebus pateiktas Vyriausybės priemonių planas ir bus duotas Vyriausybės atsakymas, kaip ir kokius mokesčius planuojama mažinti, aš žinau, kad planuojama mažinti, o ne didinti“, – antradienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Jo teigimu, partijos programoje kalbama apie progresinius mokesčius, bet reikia ieškoti mechanizmo, kuris suveiktų.

„Mūsų programoje apie profesinius mokesčius yra šnekama, mes iš principo esame už, bet reikia ieškoti to mechanizmo, kuris suveiktų“, – sakė jis.

Politiko nuomone, nelogiška būtų dabar Seime „barstytis“ įstatymų projektais dėl vienų ar kitų mokesčių, kada turime Vyriausybę, kuri pajėgi pateikti tinkamus įstatymų projektus.

„Aš tikiuosi, kad jie pateiks savo viziją. Turime profesionalią, gerą Vyriausybę. Tikiuosi, kad jie padarys savo darbą“, – sakė R. Karbauskis.

Kaip ELTA jau skelbė, socialdemokratas Seimo narys Andrius Palionis siūlo nustatyti skirtingą mokesčių tarifą skirtingas pajamas gaunantiems asmenims.

Tokias Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisas įregistravęs Seimo narys A. Palionis sako, kad siekiama įtvirtinti socialiai teisingą, proporcingą gyventojų apmokestinimą, kuris mažintų socialinę nelygybę.

Pagal siūlomą projektą, metinių pajamų dalis, neviršijanti 20 000 eurų, būtų apmokestinama 15 procentų mokesčio tarifu; metinių pajamų dalis, viršijanti 20 000 eurų, apmokestinama 16 procentų mokesčio tarifu; metinių pajamų dalis, viršijanti 30 000 eurų, apmokestinama 17 procentų mokesčio tarifu. 18 proc. mokesčio tarifu siūloma apmokestinti metinių pajamų dalį, viršijančią 40 000 eurų.

Siūloma, kad įstatymo pataisos įsigaliotų nuo 2018 metų sausio 1 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)