Jis kaltinamas davęs 16,5 mln. dolerių kyšių buvusiam Rio de Žaneiro gubernatoriui Sergio Cabral. Pastarasis buvo sulaikytas gruodžio mėnesį.

Pasak policijos atstovo spaudai, verslininkas buvo suimtas Rio Galeao oro uoste bei iškart nuvežtas medicininiams testams, o po to – į vietinį kalėjimą.

Anksčiau turtingiausiu Brazilijos žmogumi laikytas E. Batista sekmadienį „Globo“ televizijoje rodyto interviu metu atsisakė tiek paneigti, tiek patvirtinti kaltinimus.

Pinigų plovimu įtariamas magnatas yra naujausias tokio aukšto rango įtariamasis tyrimuose, susijusiuose su stambiu kyšininkavimo skandalu valstybinėje naftos kompanijoje „Petrobras“.

„Grįžtu, kad atsakyčiau prieš teisingumą, nes tai yra mano pareiga“, – sakė A.Batista interviu Brazilijos televizijai „Globo TV“ Niujorko Johno F.Kennedy (Džono F.Kenedžio) oro uoste.

Atėjo laikas „padėti išvalyti dalykus“, sakė jis prieš lipdamas į lėktuvą, skrendantį į Rio de Žaneirą.

60 metų E. Batista yra kaltinamas davęs 16,5 mln. dolerių (15,4 mln. eurų) kyšį buvusiam Rio de Žaneiro valstijos gubernatoriui Sergio Cabralui, kuris jau sėdi už grotų.

Tarptautinė policijos agentūra Interpolas praėjusią savaitę paskelbė E. Batistos paiešką, po to, kai Brazilijos policija atliko kratą naftos ir kasybos magnato namuose dėl įtarimų korupcija.

2012 metais jis žurnalo „Forbes“ pasaulio turtingiausiųjų sąraše užėmė septintą vietą. 2011-aisiais jo kapitalas buvo vertinamas 30 mlrd. dolerių (28 mlrd. eurų).

Tačiau 2013 metais žlugus jo valdytai naftos kompanijai OGX šie turtai gerokai sumenko.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)