„Verslo centre 135“ įsikūrusi įmonė veiklą pradėjo 2008 metais Čikagoje, kai penki lietuvių programuotojai ten įkūrė pirmąjį biurą.

Sėkminga pradžia ir projektai leido įtvirtinti įmonės pozicijas JAV rinkoje ir padiktavo tolesnę plėtrą. Šiuo metu įmonę sudaro per 240 darbuotojų, kurie pasiskirstę Čikagos, Toronto, Kauno ir Vilniaus padaliniuose.

Kaip Vilniaus biuro atidarymo ceremonijoje sakė „Devbridge Group“ prezidentas Aurimas Adomavičius, sostinė yra jų strateginis žingsnis.

„Kaune jau per 100 žmonių, o Vilniuje per 2016 metus įsteigėme apie 60 darbo vietų. Šis biuras šiuo metu auga netgi greičiau. Planuojame į ateitį ir matome per ateinančius kelis metus atidarysime po maždaug 100 naujų darbo vietų Lietuvoje. Turime tokią viziją. Manau, kad už 3 ar 4 metų Lietuvoje bus jau apie 500–600 darbo vietų, įskaitant dabartines“, – sakė jis.

A. Adomavičius tvirtino, kad į jų įmonę žmonės dirbti ateina dėl pasaulinio lygio projektų ir klientų.

„Tai – organizacijos, kurių logotipus matote ir Lietuvoje, ir Amerikoje, ir Kinijoje. Pati svarbiausia priežastis, kuri pritraukia aukščiausio lygio specialistus – visi turi laisvę daryti sprendimus projektų lygyje. Esu įsitikinęs, kad Lietuvoje nėra tokios organizacijos, kuri turi tokią laisvę, tokį žinių gylį ir tokio kompleksiškumo“, – kalbėjo „Devbridge Group“ prezidentas.

„Devbridge Group“ 4 metus iš eilės patenka į amerikiečių verslo leidinio „INC.“ rengiamą „Top 5000“ sparčiausiai augančių privačių JAV kompanijų sąrašą (pastaroji pozicija – 1072).

Įmonės klientai – pasaulinės finansų, paslaugų ir gamybos sektorių kompanijos, tokios kaip „Morningstar“, „Fitch“, „Canadian Imperial Bank of Commerce“, „Louis Dreyfus“, „John Deere“ ir kitos.

Vilniuje taip įsikūrė ir jaunus IT talentus ugdanti „Sourcery“ akademija.

Palinkėjo smagaus gyvenimo

„Devbridge Group“ biuro atidaryme dalyvavo ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

„Šiuo metu turime svečių iš Amerikos, iš fondo „Bloomberg Philanthropies“, ir jie žino, kas yra „Devbridge“. Labai smagus jausmas, kai pasaulis tampa šiokiu tokiu kaimu, susitikus žmogų iš Amerikos, jis žino kauniečių Čikagoje įsteigtą įmonę, kuri dabar plečiasi Vilniuje“, – sakė jis.

R. Šimašius taip pat pasidžiaugė, kad pastebimos verslo galimybės Lietuvoje, kad tie lietuviai, kurie išvyko kažkur kitur gyventi, supranta ir mato savo šalies privalumus.

„Esu įsitikinęs, kad šis biuras plėsis ir kolegų turėsite vis daugiau. Noriu palinkėti jums kuo smagiausio, šilčiausio, gyvenimo Vilniuje, o kaip jau daryti verslą ir programuoti jūs tikrai puikiai išmanote“, – kalbėjo R. Šimašius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)