Lietuvos policijos departamentas savo feisbuko profilyje įspėja gyventojus neužkibti ant sukčių kabliuko.

„Šiandien ryte nemažai šalies elektroninio pašto dėžučių pasiekė laiškas, kuriame siūloma susigrąžinti nemažą sumą mokesčių. Ir dar litais! Atkreipiame dėmesį, kad VMI nesiunčia tokių laiškų. Neatidarinėkite laiške esančios nuorodos“, - įspėja policija.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) komunikacijos vadovas Darius Buta DELFI taip pat tvirtino, kad VMI jokių panašaus turinio laiškų nesiunčia. Nemažai gyventojų penktadienio rytą apie sukčių laiškus pranešė ir pačiai VMI.

„VMI primena, kad gyventojų pajamų deklaravimas prasidės kovo mėnesį, kai Elektroninio deklaravimo sistemoje atsiras preliminariosios gyventojų pajamų mokesčio deklaracijos, o ne dabar – kaip siūlo sukčiai, neva iš mokesčių inspekcijos siunčiantys elektroninius laiškus, susigrąžinti „pertekliu mokėjima". VMI pažymi, kad laiškų apie mokesčių sugrąžinimą nei kitos informacijos elektroniniais laiškais nesiunčia. Visą informaciją apie mokestines prievoles gyventojai gali gauti prisijungę prie Mano VMI: www.vmi.lt/manovmi.

VMI dėkoja budriems mokesčių mokėtojams, kurie neužkibo ant sukčių jauko ir nedelsdami informavo Mokesčių inspekciją. Institucija primena, kad iškilus klausimams dėl mokesčių visą informaciją gyventojai gali sužinoti paskambinę Mokesčių informacijos centro telefonu 1882. Mokesčių inspekcija ragina gyventojus būti budrius, atkreipti dėmesį į laiško nelietuvišką kalbą ir apie įtarimą sukėlusius laiškus pranešti šalies Policijos komisariatams“,- nurodoma VMI pranešime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)