„Euro grupei pristatysiu šių metų biudžeto prioritetus ir Socialinio modelio – socialinės ir darbo rinkos struktūrinės reformos – svarbą Lietuvai“, – sakė V. Šapoka.

Atnaujintą 2017 metų Lietuvos biudžeto projektą Lietuva pateikė 2016 m. gruodį.

Europos Komisijos nuomone, jei socialinis modelis bus pripažintas struktūrine reforma, Lietuva iš esmės atitiktų Stabilumo ir augimo pakto reikalavimus.

Euro grupė taip pat numato aptarti atnaujintą Ispanijos biudžeto projektą, pažangą įgyvendinant finansinės pagalbos Graikijai programą, Tarybos rekomendacijas euro zonai ir kitus klausimus.

Penktadienį ministras dalyvaus Ekonomikos ir finansų ministrų tarybos (ECOFIN) posėdyje, kuriame bus pristatyta pirmininkavimą Europos Sąjungos (ES) Tarybai iš Slovakijos perėmusios Maltos darbų programa ekonomikos ir finansų srityje.

Taip pat bus aptarti Mario Monti vadovaujamos aukšto lygio darbo grupės parengti pasiūlymai dėl ES biudžeto finansavimo po 2020 m., Europos Komisijos pasiūlymas dėl platesnių atvirkštinio apmokestinimo mechanizmo taikymo galimybių pridėtinės vertės mokesčio srityje, 2017 m. Europos semestras ir kiti klausimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją