Vilniaus savivaldybė ketino neskelbiamų supaprastintų derybų būdu penkerius metus pirkti vandens pramogų parko paslaugas iš "Rubicon group" įmonės "Marela", o tam per metus skirti iki 2,1 mln. litų.

Penktadienį savivaldybė paskelbė supaprastintąjį atvirąjį konkursą, kurio laimėtojas nuo 2007 metų iki 2017-ųjų pabaigos per metus sulauks apie 80 tūkst. lankytojų vandens pramogų parke.

Planuojama, jog vandens pramogų parke vieną kartą per metus galės apsilankyti visų Vilniaus mokyklų moksleiviai. Manoma, kad šio užsakymo vertė per 10 metų gali siekti apie 20 mln. litų.

Savivaldybė pranešė, jog siekdama nevilkinti proceso jau paskelbė konkursą ir kartu pradėjo ruošti pareiškimą teismui, kurio bus prašoma pripažinti Viešųjų pirkimų tarnybos išvadą nepagrįsta.

Taip pat ketinama "reikalauti patirtų nuostolių atlyginimo, jei konkurso metu bus pateikti ekonomiškai mažiau naudingi pasiūlymai, negu buvo sutarta tiesioginių derybų būdu".

Anot savivaldybės pranešimo, Viešųjų pirkimų tarnyba, įpareigodama skelbti konkursą, nepateikė jokių įstatymu paremtų motyvų, o savo raštą grindė tik prielaida, kad paskelbus konkursą Vilniuje galėtų atsirasti alternatyvių vandens pramogų parko statytojų. Pasiūlymų savivaldybė laukia iki rugsėjo 12 dienos, todėl dokumentus konkursui greičiausiai spės paruošti tik "Rubicon" grupė.

Penktadienį "Valstybės žinių" priede "Informaciniai pranešimai" skelbiama, kad potencialūs konkurso dalyviai turės pateikti įrodymus, kad Vandens pramogų parkas iškils iki 2007 metų sausio 1 dienos.

Vilniaus pramogų parko projektą vykdanti "Rubicon" yra įsipareigojusi pastatyti ir Vandens pramogų parką. Jokie kiti operatoriai ketinimų statyti vandens pramogų parką sostinėje nėra deklaravę.

Vilniaus savivaldybės taryba buvo nutarusi iš "Marelos" pirkti paslaugų, kurių vertė - iki 2,1 mln. litų per metus. Parama būtų teikiama tol, kol Vilniaus pramogų parko teritorijoje būtų leista vykdyti gyvenamąsias statybas, bei su sąlyga, kad savivaldybei bus perduota ne mažiau kaip 10 proc. "Marelos" akcijų.

Savivaldybės ketinimai pirkti paslaugas iš "Rubicon group" yra sukėlę Vilniaus merui Artūrui Zuokui oponuojančių politikų pasipiktinimą.

Vandens pramogų parkas turėtų iškilti beveik 61 hektaro sklype, kurį pagal sutartį su Vilniaus miesto savivaldybe "Rubicon" grupė turi teisę valdyti iki 2099 metų. Pastaruoju metu netyla pareigūnų ginčai bei diskusijos tiek dėl didelės vertės sklypo naudojimo, tiek dėl savivaldybės paramos "Rubicon" projektui.

Anksčiau skelbta, kad į 9,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto vandens pramogų parko statybą bendrovė ketina investuoti 46 mln. litų. Prognozuojami vandens pramogų parko nuostoliai sudaro iki 3 mln. litų per metus.

Fizinių asmenų valdoma "Rubicon" skelbė, kad Vilniaus vandens pramogų parkas duris atvers jau 2005 metais, tačiau į skandalus įsivėlusi įmonių grupė tvirtino negalinti pradėti statybų dėl "politinių intrigų".

Ginčą sukėlusį sklypą Vyriausybė 1999 metais perdavė sostinės savivaldybei, o ši - bendrovei "Ogmios Astra" pramogų centras (dabar - Vilniaus pramogų parkas), kurią vėliau įsigijo "Rubicon". Sklype jau yra pastatyta 12 tūkst. vietų moderni "Siemens" arena, į kurią investuota 57 mln. litų.

Šalia nuostolingos bei taip pat remiamos arenos jau kyla ir pelną nešantys objektai - statomas bendrovės "Krasta Auto" prekybos BMW automobiliais salonas, į kurį investuojama 15 mln. litų.

2006 metais "Rubicon" tame pačiame sklype planuoja atidaryti didelį prekybos centrą "Ozas", kurio plotas siektų apie 60 tūkst. kvadratinių metrų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją