D. Trampo inauguracijos išvakarėse Dž. Sorosas pateikė griežtą vertinimą, teigdamas, kad „apsišaukėlis ir sukčius“ intensyviai ruošiasi prekybos karui, kuris turės labai didelės įtakos Europoje ir kitose pasaulio šalyse.

Būsimasis „diktatorius nesitikėjo laimėti ir buvo nustebintas“, verslo lyderių ir žurnalistų auditorijai Davose sakė Dž. Sorosas.

„Aš asmeniškai esu įsitikinęs, kad jam nepasiseks, nes jo idėjos iš prigimties prieštarauja viena kitai“, – pridūrė milijardierius, kuris JAV prezidento rinkimuose 2016 metais palaikė D. Trampo priešininkę Demokratų partijos kandidatę Hillary Clinton.

Kalbėdamas apie Didžiosios Britanijos premjerę ir „Brexit“, investuotojas Dž. Sorosas prognozavo, kad, nutraukiant narystę Europos Sąjungoje (ES), Didžiojoje Britanijoje kils ekonominiai neramumai ir dideli sunkumai.

„Mano nuomone, mažai tikėtina, kad premjerė išsilaikytų valdžioje. Jos ministrų kabinetas jau yra susiskaldęs (...). Šiuo metu žmonės Didžiojoje Britanijoje neigia tai, dabartinė ekonominė padėtis nėra tokia bloga, kaip buvo prognozuota iš pradžių, ir žmonės gyvena viltimi.

Tačiau sumažėjus valiutos vertei ir infliacijai tapus varomąja jėga, smuks gyvenimo lygis“, – teigė milijardierius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (437)