Savo ruožtu prekybos centro administratorė Jūratė Briaukuvienė teigė, kad besiskundžianti mergina tiesiog nori pasipelnyti.

Ieva pasakojo, kad praėjusių metų gruodžio 24 dieną su artimaisiais norėjo apsipirkti „Tilžėje“ esančioje „Norfos“ parduotuvėje.

„Ėjome ne pro pagrindinį įėjimą, o pro „Norfą“, nes prie jos pasistatėme automobilį. Tiesiog ėjau prie durų, buvau pirma, ir net nepastebėjau, kad tos durys automatinės, nors atrodė visiškai kaip paprastos. Tiesiau ranką atidaryti, bet buvau arčiau durų, o jos nesuveikė kai buvau tinkamu atstumu. Jos atsidarė, kai buvau prie pat. Sukau galvą atgal ir tuo metu jos trenkė man į antakį“, – pasakojo Ieva.

Smūgio būtą stipraus, nes antakis buvo prakirstas, teko kviesti greitąją, o ši sutvarkiusi žaizdą, merginą nuvežė į ligoninę, kur prakirtimas buvo sukabintas.

Studentė sausio 11 dieną skundėsi, kad žaizda vis dar gyja ir matosi, jog liks randas.

„Gerai matomoje vietoje“, – pridūrė Ieva.

Mergina pyko, kad „Tilžė“ jai sugadino šventes, o situaciją į kurią pateko apibūdino kaip absurdo istoriją.

„Nesvarbu kam tai būtų atsitikę, – kalbėjo ji. – Kai eini į parduotuvę apsipirkti, tikrai nesitiki gauti iš durų į galvą.“

Šiuo metu pagal „Erasmus“ programą Rygoje studijuojanti Ieva pabrėžė, jog durys turi veikti taip, kad nekeltų pavojaus žmogaus sveikatai.

Brolis stojo į kovą

Vyresnis merginos brolis Mindaugas nusprendė pareikalauti atsakomybės už prakirstą sesės antakį.

Jis DELFI pasakojo, kad kreipėsi į „Tilžės“ administratorę Jūratę Briaukuvienę, tačiau ji bendravo labai atsainiai.

„Ji sakė, kad pažiūrės filmuotą medžiagą, tada galės susisiekti ir trenkė ragelį. Kitas pokalbis vyko kitą dieną, ji jau turėjo būti pasižiūrėjus tą medžiagą, bet vėl – jokio skambučio. Vakarop vėl aš skambinu ir ji sako, kad patys esate kalti, nes ji užsižiopsojus, vaistų nuo žioplumo nėra – taip pradėjo varyti“, – Mindaugas.

Tačiau jo teigimu, situacijoje sesės žioplumo tikrai nėra.

„Tiesiog per greitai ir netikėtai atsidarė tos durys, kai ji buvo prie pat jų. Faktas, kad tikrai ne ji čia kalta“, – sakė brolis.

Tuomet Mindaugas nutarė kreiptis į teisininkus, tačiau šie nurodė, jog teisinės procedūros labai ilgos, sudėtingos ir brangios.

„Mums patiems jau pradžioje labai brangiai kainuos, tai patarė pasižiūrėti, gal tie žmonės į viešumą kaip nors sureaguos“, – sakė į DELFI kreipęsis Mindaugas.

Apgailestauja, bet kaltės neįžvelgia

Savo ruožtu J. Briaukuvienė pasakojo, kad incidento dieną atostogavo, bet grįžusi į darbą paprašė apsaugos pateikti vaizdo įrašą.

„Kad būčiau ne subjektyvi, o būtų objektyvus įvykio įvertinimas. Tada mes, komisija, susėdę peržiūrėjome įrašą ir akivaizdžiai matosi, kad mergina nulenkusi galvą, nežiūrėdama kur, neatsargiai atsitrenkė. Durys automatiškai atsidarinėja, jau treji metai jos veikia ir niekas nėra atsitrenkęs“, – kalbėjo ji.

„Tilžės“ administratorė palygino, kad žmogus lygiai taip pat gali gatve eidamas atsitrenkti į stulpą.

„Ten labiau vaidyba buvo. Tam, kad suimituotų. Kai ji tam broliui pasakė, tai matyt, tikėjosi ir rado progą pasipelnyti. Dėl to reikėjo greitąją kviesti“, – svarstė J. Briaukuvienė.

Ji DELFI pasakojo, kad labai apgailestauja dėl šio nutikimo, bet savo kaltės jame neįžvelgia.

„Būtume žiūrėję, jei durys kaltos, į gamintoją kreiptumėmės. Mes reaguojame ir mylime klientus be galo. Labai apgailestauju, kad taip, bet supraskite teisingai, kad jei mes kalti būtume, tikrai prisiimtume atsakomybę. Mes ne tie žmonės... Kompensuotume visas išlaidas ir t.t. “, – tvirtino šiaulietė.

Ji taip pat sakė, kad durys buvo be rankenos, tačiau pateikti incidento vaizdo įrašą atsisakė.

„Jame eina ir kiti žmonės, todėl dėl etiškų sumetimų negaliu atskleisti trečiųjų asmenų tapatybių. Galiu tą įrašą rodyti tik teisinėms institucijoms“, – sakė J. Briaukuvienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (728)