Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai" apklausos duomenimis, daugiausiai pinigų skolinosi 18-29 m. amžiaus grupės vyriškos lyties asmenys.

Tarp jų vyrauja vidutinę finansinę padėtį šeimoje užtikrinantys ir daugiau nei 1 tūkst. eurų vidutines mėnesines pajamas gaunantys piliečiai.

Tuo tarpu net 80 proc. vyresnių nei 50 m. amžiaus asmenų išvis nebuvo linkę skolintis arba prireikus papildomų lėšų kreipdavosi į gimines, draugus ar pažįstamus.

Tyrimas atskleidė, kad asmenys, gaunantys pajamas, nesiekiančias 600 eurų per mėnesį, nebuvo linkę skolintis išvis.

Kita vertus tie, kurių mėnesinis atlygis buvo didesnis nei 1 tūkst. eurų, noriai naudojosi išperkamosios nuomos (lizingo) ar greitųjų kreditų bendrovių paslaugomis.

Galima pastebėti ir tai, kad lyginant su kaimo vietovių gyventojais, didmiesčiuose gyvenantys asmenys buvo linkę skolintis dažniau.

Apklausa taip pat atskleidė, kad ypač sparčiai populiarėja ir rinkoje įsitvirtina greitųjų kreditų bendrovės, savo klientus viliojančios paprastumu, prieinamumu bei nedideliu palūkanų dydžiu.

2016 metais 4 proc. lietuvių naudojosi minėtų bendrovių paslaugomis.

Bendrovės „Credit Service", Lietuvoje valdančios „Vivus.lt" ir „SMScredit.lt" prekės ženklus marketingo vadovė Justina Ambrasienė teigia, kad dažniausiai 2016 metais suteikti kreditai bendrovės klientų buvo naudojami išspręsti staiga atsiradusias problemas.

„Esame įsipareigoję skolinti atsakingai ir skaidriai, ir šiomis vertybėmis grindžiame visą savo veiklą. Mūsų klientai įvertina šias pastangas. Vartojimo kreditas gali padėti išspręsti nenumatytas gyvenimo situacijas. Tačiau trokštamą efektą jis duos tik tuo atveju, jeigu žmogus įvertins padėtį ir įsitikins, kad kreditas yra tinkamas sprendimas. Mūsų klientai kreditus dažniausiai panaudoja išspręsti staiga atsiradusius rūpesčius ir tik mažesnė jų dalis skolinasi, kad įsigytų trokštamą daiktą. Pastebėjome, kad 2016 metais kreditų, naudojamų laisvalaikiui bei pramogoms skaičius tapo minimalus", - teigia J. Ambrasienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)