Premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas BNS sakė, kad premjeras ketina tik susipažinti su Trišalės tarybos nariais, tačiau Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Jonas Guzavičius sakė, jog susitikime gali būti aptarta, kaip taryba svarstys atidėtą Darbo kodeksą.

„Aš girdėjau, kad bus susitikimas su premjeru ir jo metu gali būti aptarta, kaip mes svarstysime Darbo kodeksą. Peržiūrėti visą Darbo kodeksą Trišalėje taryboje gali užtrukti apie 4 mėnesius, o Seime jo svarstymas gali užtrukti dar apie du mėnesius“, – BNS sakė J. Guzavičius.

Susitikime taip pat dalyvaus socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Praėjusių metų pabaigoje Seimas atidėjo socialinio modelio, kurio viena iš pagrindinių dalių yra naujas Darbo kodeksas, galiojimą pusmečiui.

S. Skvernelis anksčiau žadėjo, kad jo įstatymai bus pataisyti iki šių metų liepos, kad per pusmetį verslas ir gyventojai galėtų pasirengti būsimoms naujovėms.

Jis yra teigęs, kad dialogas su socialiniais partneriais – profesinėmis sąjungomis ir darbdaviais – leidžia teigti, kad po pusmečio modelis bus „visiškai kitoks“.

Lietuva Europos Komisijos prašo naują socialinį modelį pripažinti struktūrine reforma ir su juo susijusioms išlaidoms taikyti išlygą, skaičiuojant 2017 metų viešųjų finansų deficitą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)