"Akmenės cementas" susidariusį cemento trūkumą Lietuvoje pajuto birželio antroje pusėje, kai įmonė, anot vadovų, dirbo visu pajėgumu. Per mėnesį įmonė pagamina apie 100 tūkst. tonų cemento, o liepą 78 tūkst. tonų pardavė vietos rinkoje.

"Tai 10 tūkst. - 15 tūkst. tonų daugiau nei pernai, tačiau paklausa vis tiek neslūgsta",- teigė "Akmenės cemento" generalinis direktorius Artūras Zaremba. Anot jo, iš rinkos dingo ne jų, o importinis cementas.

"Užsienio gamintojams cementą pasidarė naudingiau parduoti ne lietuviams, o rusams, nes ten jis dabar brangesnis",- teigė A.Zaremba.

Pasak gelžbetonio produkcija statybininkus aprūpinančios Kauno įmonės "Betonika" gamybos direktoriaus Romualdo Rėpšo, cemento naudotojams dabar įtemptas metas.

"Trisdešimt metų sukuosi šiame versle, bet dėl cemento žaliavos problemų dar nebuvo", - sakė R.Rėpšas. Anot jo, cemento būtų galima atsigabenti iš Lenkijos, bet tai labai didintų gamybos sąnaudas.

Visa lenkų cemento gamyba sutelkta pietinėje šalies dalyje, tektų vežti didelį atstumą, be to, jo pardavimo kaina vietinį lenkia 7 eurais už toną.

Monolitinių pastatų statybos bendrovės jau rengiasi blogiausiam scenarijui, kiek ramiau nusiteikę statantieji iš mūro.

"Pasikliaujame tiekėjais, bet jie jau kurį laiką kalba apie iškilusią problemą", - sakė vienos stambiausių monolitinių statinių rinkos dalyvių "Ranga IV" atstovė Dita Purlienė. Anot jos, sutrikus cemento tiekimui nesklandumų netrukus patirtų ir statybininkai, nes į objektų statybvietes jo atsigabenama nedaug.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)