„Nesuvokiu, kas čia vyksta, nežinau, kuo esu kaltinamas, manęs niekas neinformavo apie detales. Sergu, guliu namie su 38 temperatūra, nuo trečiadienio turiu nedarbingumą, prieš tai turėjau porą dienų atostogų", - DELFI sakė D. Bradauskas.

„Turiu pamatyti dokumentus, tada galėsiu išsamiau pakomentuoti situaciją. Mes niekada nebuvome niekieno įrankiu ir toliau nebūsime", - pabrėžė VMI vadovas.

DELFI primena, kad trečiadienį STT pranešė apie galimai korupcinę Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovo D. Bradausko veiklą, Finansų ministerija pradėjo tarnybinio nusižengimo tyrimą.

Valstybinė mokesčių inspekcija yra viena svarbiausių šalies institucijų, todėl jos vadovo veikla neturi kelti jokių abejonių“, - pranešime sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

Tyrimo laikotarpiu D. Bradauskas bus nušalintas nuo užimamų pareigų, kai tik pasibaigs jo laikino nedarbingumo laikotarpis.

„Manau, kad tyrimas turėtų būti baigtas artimiausiu metu", - DELFI komentavo V. Šapoka.

Ketvirtadienio rytą premjeras Saulius Skvernelis Žinių radijuje sakė, kad atliekamas tarnybinis patikrinimas susijęs su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateikta medžiaga. Tačiau konkrečiau nedetalizuoja, kas nurodyta informacijoje, kuri, pasak jo, skirta „tarnybiniam naudojimui“.

„STT tiria nusikalstamas veikas susijusias su piktnaudžiavimu, korupcija ir panašias, jeigu iš jų atėjo informacija, vadinasi, pirminis šaltinis yra su tam tikromis veikomis, kurios turbūt nedera su valstybės tarnautojo užimamomis pareigomis.

Ir dėl to, jeigu nėra atliekamas baudžiamasis persekiojimas, numatyta, kad padaryti veiksmai, susiję su tarnybos pareigų atlikimu, netinkamu atlikimu ar neatlikimu, ta medžiaga yra perduota Finansų ministerijai. Tokias prielaidas galima daryti“, – abstrakčiai situaciją apibūdino Vyriausybės vadovas.

Ikiteisminis tyrimas nepradėtas

STT direktorius Saulius Urbanavičius DELFI patvirtino, kad tarnyba Finansų ministerijai perdavė raštą dėl galimo korupcinio pobūdžio tarnybinio nusižengimo.

STT nėra pradėjusi ikiteisminio tyrimo. Neoficialiais vertinimais, tai reiškia, kad ikiteisminiam tyrimui pradėti trūksta medžiagos. Nepatvirtintais duomenimis, įtarimai galimai kilo dėl santykių su viena iš verslo grupių, pats D. Bradauskas mobiliuoju telefonu neatsiliepia.

STT atstovė spaudai Renata Saulytė Eltai teigė, kad tarnyba Finansų ministerijai perdavė surinktus duomenis apie drausminį D. Bradausko nusižengimą – kol kas VMI vadovas nėra niekuo įtariamas ir dėl jo veiklos STT nėra pradėjusi ikiteisminio tyrimo.

„Apie nustatytus galimai korupcinio pobūdžio drausminius nusižengimus paprastai informuojamas tiesioginis vadovas, kuris, savo ruožtu, atlieka tarnybinį patikrinimą“, – Eltai telefonu teigė STT atstovė R. Saulytė.

Ketvirtadienį laikinuoju VMI vadovu turėtų būti paskirtas vienas iš VMI viršininko pavaduotojų. Jais dirba Artūras Klerauskas, Vygantas Ivanauskas ir Virginijus Narvilas.

VMI vadovu D. Bradauskas buvo paskirtas 2015 m. balandį.

D. Bradauskas VMI dirba 25-erius metus, prieš laimėdamas vadovo konkursą jis buvo viršininko pavaduotojas.

D. Bradauskas yra įtakingo socialdemokrato Broniaus Bradausko sūnus, kuriam dėl sūnaus pasikeitusių pareigų praėjusios kadencijos Seime teko palikti Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovo postą ir tapti Seimo Ekonomikos komiteto pirmininku.

Šiuo metu B. Bradauskas nebėra Seimo narys.

VMI vadovo kėdė atsilaisvino, kai R. Šadžius nusprendė antrajai kadencijai nebeskirti M. Kaseliausko. VMI viršininko kadencija trunka ketverius metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (461)