Valstybinė mokesčių inspekcija yra viena svarbiausių šalies institucijų, todėl jos vadovo veikla neturi kelti jokių abejonių“, - pranešime sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

Ministras DELFI sakė negalįs atskleisti detalių, kodėl pradėtas tyrimas. Apie situaciją informuotas ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Manau, kad tyrimas turėtų būti baigtas artimiausiu metu", - DELFI komentavo V. Šapoka.

Tyrimo laikotarpiu D. Bradauskas bus nušalintas nuo užimamų pareigų, kai tik pasibaigs jo laikino nedarbingumo laikotarpis. VMI atstovas spaudai Darius Buta teigė, kad D. Bradauskas serga nuo trečiadienio.

Ikiteisminis tyrimas nepradėtas

STT direktorius Saulius Urbanavičius DELFI patvirtino, kad tarnyba Finansų ministerijai perdavė raštą dėl galimo korupcinio pobūdžio tarnybinio nusižengimo.

STT nėra pradėjusi ikiteisminio tyrimo.

Neoficialiais vertinimais, tai reiškia, kad ikiteisminiam tyrimui pradėti trūksta medžiagos. Nepatvirtintais duomenimis, įtarimai galimai kilo dėl santykių su viena iš verslo grupių, pats D. Bradauskas mobiliuoju telefonu neatsiliepia.

STT atstovė spaudai Renata Saulytė Eltai teigė, kad tarnyba Finansų ministerijai perdavė surinktus duomenis apie drausminį D. Bradausko nusižengimą – kol kas VMI vadovas nėra niekuo įtariamas ir dėl jo veiklos STT nėra pradėjusi ikiteisminio tyrimo.

„Apie nustatytus galimai korupcinio pobūdžio drausminius nusižengimus paprastai informuojamas tiesioginis vadovas, kuris, savo ruožtu, atlieka tarnybinį patikrinimą“, – Eltai telefonu teigė STT atstovė R. Saulytė.

Premjeras remia ministrą

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pareiškė remiantis finansų ministro poziciją dėl Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovo veiklos tyrimo.

„Premjeras informuotas apie finansų ministro sprendimą dėl VMI viršininko D. Bradausko ir palaiko ministro poziciją bei veiksmus. Įtarimus dėl VMI vadovo veiklos būtina ištirti bei priimti reikiamus sprendimus“, - BNS sakė premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, jog šiuo metu dar neturi jokios papildomos informacijos apie institucijos vadovo atžvilgiu pradėtą Finansų ministerijos tyrimą, todėl komentaro kol kas pateikti negali.

Ketvirtadienį laikinuoju VMI vadovu turėtų būti paskirtas vienas iš VMI viršininko pavaduotojų. Jais dirba Artūras Klerauskas, Vygantas Ivanauskas ir Virginijus Narvilas.

VMI vadovu D. Bradauskas buvo paskirtas 2015 m. balandį.

D. Bradauskas VMI dirba 25-erius metus, prieš laimėdamas vadovo konkursą jis buvo viršininko pavaduotojas.

D. Bradauskas yra įtakingo socialdemokrato Broniaus Bradausko sūnus, kuriam dėl sūnaus pasikeitusių pareigų teko palikti Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovo postą ir tapti Seimo Ekonomikos komiteto pirmininku. Šiuo metu B. Bradauskas nebėra Seimo narys.

VMI vadovo kėdė atsilaisvino, kai R. Šadžius nusprendė antrajai kadencijai nebeskirti M. Kaseliausko. VMI viršininko kadencija trunka ketverius metus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (769)