„Dauguma litų gyventojai išsikeitė, likus keliems mėnesiams iki euro įvedimo ir iškart po to. Tačiau dar ir dabar į Lietuvos banką kasdien kreipiasi po keliasdešimt gyventojų, norinčių išsikeisti litus.

Dažniausiai tai atsitiktinai rasti, užsilikę litų banknotai ir monetos“, - BNS sakė Lietuvos banko Grynųjų pinigų departamento Politikos, emisijos ir kontrolės skyriaus viršininkas Egidijus Paleckis.

Anot jo, žmonės daugiausiai yra neiškeitę mažesnio nominalo banknotų arba monetų.

„Daugiausia į Lietuvos banką negrįžo mažųjų nominalų monetų ir banknotų. Žmonės jų pasiliko atminimui. Dalis banknotų niekada negrįš, nes sudegė, dėl netinkamo laikymo sunyko ar buvo kitaip prarasti“, - kalbėjo E. Paleckis.

Lietuvos banko duomenimis, likus metams iki euro įvedimo - 2014 metų pirmąjį ketvirtį - apyvartoje buvo 11,278 mlrd. litų, prieš pat euro įvedimą 2014-ųjų pabaigoje - 5,805 mlrd. litų, po euro įvedimo 2015 metų pabaigoje - 535 mln. litų, o 2016 metų pabaigoje - 492 mln. litų: 11,1 mln. banknotų ir 849,4 mln. monetų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)