Šių metų pabaigoje iš Juridinių asmenų registro buvo išregistruota keliolika tūkstančių įvairių veiklos nevykdančių įmonių ar įstaigų.

Tokiam žingsniui kelią atvėrė praėjusių metų pradžioje įsigaliojęs LR Vyriausybės nutarimas, nustatęs sąlygas ir terminus išregistruoti juridinius asmenis, kuriems likvidavimo procedūros buvo pradėtos dar iki 2004 m. sausio pradžios ir nebaigtos per 10 metų.

Į Registrų centro pernai metų pradžioje sudarytą ir viešai skelbtą sąrašą pateko apie 13 100 pagal šią tvarką išregistruoti numatyti juridiniai asmenys.

Dėl jų skolų išieškojimo ar bankroto bylos iškėlimo iki 2016 m. kovo 1 d. dar galėjo kreiptis kreditoriai. Iki numatyto termino dėl šios priežasties ar savo iniciatyva iš sąrašo buvo pašalintos apie 30 įmonių, o likusius juridinius asmenis buvo įpareigotas išregistruoti Registrų centras.

Tokiu būdu siekiama išvalyti Juridinių asmenų registrą nuo veiklos nevykdančių juridinių asmenų ir užtikrinti skaidresnį bei efektyvesnį registro tvarkymą, teikiant tikslesnius duomenis apie Lietuvoje veikiančius juridinius asmenis. Tikimasi, kad tai taip pat paskatins neveikiančias įmones ar įstaigas nelaukti priverstinių išregistravimo procedūrų ir jas atlikti savarankiškai.

Registrų centro duomenimis, šiuo metu Lietuvoje iš viso yra įregistruota apie 222 tūkst. juridinių asmenų.

Papildoma informacija

Registrų centras minėtų juridinių asmenų išregistravimo procedūrą atliko vykdydamas 2014 m. gruodžio 23 d. priimtą Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimą, įsigaliojusį 2015 m. sausio 1 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)