Socialdemokratai skaičiuoja, kad, įvedus „pagalvės mokestį“, sostinės biudžetas per metus pasipildytų apie 2 mln. eurų, o surinktos lėšos turėtų būti skiriamos miesto patrauklumo ir pasiekiamumo didinimui.

„Matydami šią galimybę ir matydami miestus, kurie jau įsivedė tokį mokestį, kuris, mano supratimu, yra mažiausiai žalingas gyvenantiems Vilniuje, bet galintis atnešti didelę naudą, didinant turistų srautus, siūloma įvesti 1 euro rinkliavos mokestį už vieną nakvynę“, – sakė projektą pristatęs socialdemokratas Marius Skarupskas.

Svarstymo metu bus sprendžiama, nuo kada jis būtų pradedamas taikyti bei kur ir kaip būtų panaudotos už jį surinktos lėšos.

ELTA primena, kad „pagalvės mokesčio“ įvedimas sostinėje svarstomas nebe pirmą kartą. Vasarį Vilniaus miesto savivaldybės taryba tam nepritarė – šis klausimas buvo atmestas vos tik jį pateikus. Tuomet siūlymą taip pat teikė Socialdemokratų frakcija, bet tarybos nariai suabejojo gautų lėšų panaudojimu.

Tąsyk siūlyta nuo liepos 1 dienos nustatyti 50 euro centų, o nuo 2017 metų sausio 1 dienos – 1 euro rinkliavą už vieną naktį Vilniaus viešbučiuose.

Kad vietos turisto rinkliavą, arba „pagalvės mokestį“, galėtų rinkti ne tik šalies kurortai, bet ir kitos savivaldybės, yra pritaręs ir Seimas.

Šiuo metu rinkliava už nakvynę viešbučiuose renkama Druskininkuose, Birštone, Palangoje ir Kaune.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)