Bent taip įsitikinęs Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis, skirtingai nei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis, toliau manantis, kad PVM lengvatos neturėtų likti.

„Sakote, nieku gyvu negalima naikinti PVM lengvatos šildymui? Gerai, bet žinokite, kad:

1. Lengvata taikoma visiems be išimties. Taip pat ir tiems, kurie turi didelės vertės nekilnojamąjį turtą, erdvius ir prabangius butus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje.

2. Ji netaikoma žmonėms, gyvenantiems privačiuose namuose. Netaikoma tiems, kurie nesinaudoja centralizuotai tiekiama šiluma. Lietuva, žinote, ne tik miestai ir daugiabučiai, bet ir miesteliai bei kaimai, kur žmonės gyvena individualiuose namuose, šildosi elektra, malkomis, anglimis. Apie jokias PVM lengvatas jie nėra net girdėję.

3. Smulkmena tokia: taikydami lengvatą sąmoningai stabdome senų ir „kiaurų“ daugiabučių modernizavimą. Paprastai tariant, švaistome energiją ir „šildome orą“, – tokiu įrašu feisbuko paskyroje pasidalijo S. Skvernelis.

Be kita ko jis retoriškai klausė, kas prisiims atsakomybę už perduotus šilumos ūkius privatiems administratoriams, už tai, kad (kaip nustatė auditas) į šilumos kainą „buvo įtraukiami „baliukai“, teniso kortai ar egzotinės kelionės? Tokia visai solidi suma eurų, kurie buvo panaudoti taikant tą pačią PVM lengvatą“.

Premjeras stebėjosi ir savivaldybių pozicija šiuo klausimu. Anot jo, savivaldybėms iš valstybės biudžeto pernai skirta 225 mln. Eur, kuriuos jos galėjo išleisti socialinei paramai. Tačiau daugiau kaip pusė šios sumos gyventojų nepasiekė. Dar didesnė suma, prognozuojama, nepasieks šiemet.

Anot ministro pirmininko, gyventojų socialinei paramai skirtus pinigus savivaldybės leido visai kitoms reikmėms – tvarkė atliekas, prižiūrėjo kapines, įrengė saulės baterijas, pastatė paminklą, nupirko traktorių vejai pjauti ir kt.

„Ir paskutinis, man asmeniškai pats geriausias: Lietuvos atstovų dalyvavimui dainų konkurse „Eurovizija 2015“ dalinai finansuoti“, – komentavo S. Skvernelis.

DELFI primena, kad antradienį Seimas nusprendė PVM lengvatą šildymui pratęsti iki 2017 m. birželio 1 d.

Premjeras įraše nenurodė, kokia savivaldybė skyrė paramą Eurovizijos dalyviams. Jo patarėjas Tomas Beržinskas taip pat oficialiai to neatskleidė.

2015 m. nacionalinę atranką laimėjusius Vaidą Baumilą ir Moniką Linkytę parėmė Klaipėdos rajono savivaldybė. Tai DELFI patvirtino jos Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Daiva Beliokaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (324)