Naujai paskirtai bendrovės valdybai vadovauja nepriklausomas ekspertas ir buvęs energetikos viceministras Romas Švedas.

„Pirmoji užduotis M. Bartuškai yra atlikti pilną teisinį ir finansinį auditą, sutvarkyti viešuosius pirkimus, bendradarbiauti su teisėsauga ir „Lietuvos geležinkelius“ paversti tokia įmone, kuria galėtume didžiuotis, kad ji būtų skaidrumo ir geros praktikos pavyzdys“, - penktadienį spaudos konferencijoje pranešė susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

„Laukia didelis darbas ir ta situacija, kuri yra „Lietuvos geležinkeliuose“, šiandien yra taisytina ir tikiu, kad mes savo darbu galime pakeisti situaciją, pakeisti „Lietuvos geležinkelius“, kad tai būtų skaidri, aiškiais principais valdoma bendrove ir neštų naudą valstybei“, - kalbėjo M. Bartuška.

M. Bartuška, turintis vadybos ir verslo administavimo išsilavinimą, „Klaipėdos naftai“ vadovauja nuo 2014-ųjų rugsėjo, kai pakeitė energetikos ministru paskirtą R. Masiulį - iki tol jis buvo įmonės finansų ir administravimo departamento direktorius. M. Bartuška nuo pradžių dalyvavo SGD terminalo projekte, svarbiausiuose bendrovės valdymo procesuose, pasiūlė ir įgyvendino daug vadybinių ir ekonominių sprendimų, užtikrino terminalo projekto finansavimo procesą.

M. Bartuška „Klaipėdos naftoje“ dirba nuo 2010 metų, anksčiau jis yra dirbęs konsultantu audito, apskaitos ir verslo konsultavimo bendrovėje.„Ernst and Young“. 2014 metais jis pripažintas Metų finansų vadovu dienraščio „Verslo žinios“ ir Finansų analitikų asociacijos rinkimuose.

Laikinuoju „Lietuvos geležinkelių“ vadovu praėjusią savaitę paskirtas Andrius Montrimas. Jis paskirtas po to, kai bendrovės vadovo postą paliko dešimtmetį jai vadovavęs Stasys Dailydka. Šis gruodžio pradžioje pareiškė, jog traukiasi iš pareigų, nes prognozuoja nesulauksiąs tiek naujo susisiekimo ministro, tiek Vyriausybės ir Seimo politinės paramos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)