DELFI duomenimis, šios veiklos įmonė planuoja atsisakyti nuo Naujųjų metų.

UAB „Gelsauga“ - dukterinė AB „Lietuvos geležinkeliai“ įmonė, kurios pagrindinė veikla yra objektų apsauga, remontas ir priežiūra, traukinių, vagonų, šilumvežių valymas, statybos, apdailos darbai, darbo avalynės ir drabužių nuoma, jų priežiūra, šilumos ūkio aptarnavimas, pastatų priežiūros ir gesintuvų priežiūros paslaugos.

Iš „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pareigų atsistatydinus Stasiui Dailydkai bendrovės internetiniame puslapyje buvo paviešinti paskutinių metų vidiniai sandoriai.

Pagal juos pernai metais būtent ir sudaryti didžiausios vertės vidaus sandoriai su bendrove „Gelsauga“: už apsaugos paslaugas jai numatyta sumokėti 26,62 mln. eurų (sutartis iki 2019 m. sausio pab.), už patalpų ir teritorijos, traukinių bei kitos technikos valymą, želdinių priežiūrą – 12, 637 mln. eurų (sutartis iki 2018 m. rugpjūčio pab.).

„Gelsaugos“ direktoriaus pareigas praėjusią savaitę pareiškė norintis palikti Algimantas Songaila. Jis vadovu tapo 2014 m. po STT prasidėjusio tyrimo dėl galimai neskaidrių bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ ir „Gelsauga“ konkursų. Tuomet iš vadovo pareigų buvo atleistas Vilius Žilionis.

Bendrovė „Gelsauga“ paslaugas teikė ne tik motininei bendrovei „Lietuvos geležinkeliai“. Pavyzdžiui, 2013 m. kartu su bendrove „BrikSan“ laimėtas konkursas statyti nakvynės namus Jonavoje (projekto vertė – 0,4 mln. eurų). Užsakovas Jonavos rajono savivaldybė.

Rekvizitai.lt duomenimis, bendrovėje dirba 1006 darbuotojai.

Kaip nurodoma įmonės šių metų pirmojo pusmečio ataskaitoje, įmonės projektavimo, statybos bei kapitalinio remonto pajamos siekė 2,3 mln. eurų (2016 m. 1 pusm.), sąnaudos – 2,28 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)