D. Trumpas pažadėjo perleisti verslo valdymą iki inauguracijos dienos.

„Nors įstatymas neįpareigoja manęs to daryti, aš paliksiu savo verslą iki sausio 20 dienos, kad visą dėmesį galėčiau skirti prezidentavimui“, – savo „Twitter“ paskyroje parašė D. Trumpas, pridurdamas, kad verslą valdys jo vaikai ir paskirti atsakingi asmenys.

D. Trumpas taip pat žadėjo artimiausiu metu surengti spaudos konferenciją, per kurią smulkiau papasakos apie verslą ir sprendimus, susijusius su atsakingų pareigūnų paskyrimu.

Anksčiau jis minėjo, kad spaudos konferencija gali įvykti gruodžio 15 dieną. Pasak D. Trumpo, šiuo metu rengiami dokumentai, kuriuos pasirašęs jis pasitrauks iš visų verslo operacijų. Jis jau anksčiau buvo užsiminęs apie planus atskirti savo verslo interesus nuo savo, kaip JAV prezidento, vaidmens.

D. Trumpas savo turtą vertina per 10 mlrd. dolerių, nors toks vertinimas skiriasi nuo ekspertų paskaičiavimų. Organizacijų, tyrusių jo finansus, išvados skirtingos. Žurnalas „Forbes“ įvertino jo turtą 4,5 mlrd. dolerių, bendrovė „Wealth-X“ – 4,4 mlrd., o „Bloomberg“ paskaičiavimais, D. Trumpo turtas siekia vos 2,9 mlrd. dolerių. D. Trumpas neigia visus šiuos įvertinimus, pareikšdamas, kad jis valdo daug didesnę sumą.

D. Trumpas ėmė vadovauti savo tėvo verslo imperijai 1979 metais. 1999 metais jis pastatė savo garsiausią statinį – 68 aukštų dangoraižį „Trump Tower“ Penktojoje aveniu Niujorke. Vėliau buvo kiti projektai, garsinantys D. Trumpo vardą, – „Trump World Tower“, „Trump International Hotel“, kiti.

Verslininkas taip pat plėtė viešbučių ir lošimo namų tinklus, bet ši verslo sritis baigėsi keturiais bankrotais, – beje, smūgis teko atskiroms įmonėms, bet ne visai D. Trumpo verslo imperijai.

Be to, D. Trumpas aktyviai dalyvavo pramogų versle. Nuo 1996 iki 2015 metų jam priklausė „Miss Universe“, „Miss USA“ ir „Miss Teen USA“ grožio konkursų teisės. 2003 m. jis pradėjo vesti TV realybės šou „The Apprentice“ NBC kanale. Šios laidos metu dalyviai konkuravo dėl vadybininko vietos D. Trampo kompanijoje. Šią laidą D. Trumpas vedė 14 metų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)