"N26" – tai pirmasis vien mobiliuoju ryšiu veikiantis banko paslaugų teikėjas, neturintis jokio fizinio padalinio. Dėl šios priežasties startuoliui gerokai lengviau plėtoti savo veiklą įvairiose šalyse. Vienas iš N26 įkūrėjų ir generalinis direktorius Valentinas Stalfas neseniai paskelbė, kad startuolio paslaugos jau suaktyvintos 17-oje Europos valstybių.

Kadangi Europos banko licencija galioja visoje euro zonoje, nuo šiol sąskaitas iš N26 banko platformos bus galima atsidaryti daugelyje euro zonai priklausančių šalių. Jei sąskaitas galite atsidaryti Vokietijoje ir Austrijoje, bet prisijungti prie jų Prancūzijoje, Ispanijoje, Italijoje, Graikijoje, Airijoje ir Slovakijoje kurį laiką negalėjote, žinokite, kad nuo šiol tai vėl įmanoma.

Jei gyvenate Belgijoje, Estijoje, Suomijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Liuksemburge, Nyderlanduose, Portugalijoje ar Slovėnijoje, dabar taip pat galite atsidaryti sąskaitą per N26.

Nors N26 neturi jokių padalinių, įmonės vadovai puikiai suvokia, kad klientų aptarnavimas – vienas iš esminių banko sėkmės garantų. Priimta manyti, kad daugelis moka anglų kalbą, tačiau norint pelnyti konkurencinį pranašumą galima pasirūpinti, kad pagalba klientams būtų teikiama gimtąja kalba.

Startuolis N26 jau žengė pirmuosius žingsnius šio tikslo link: pradėtos burti klientų aptarnavimo komandos, galinčios teikti konsultacijas ne tik anglų, bet ir vokiečių, prancūzų, ispanų ir italų kalbomis.

Įmonės atstovai teigia, kad turi 200 tūkst. klientų. Šiuo metu vykdoma plėtra turėtų gerokai padidinti jų skaičių. Perėjimo prie N26 teikiamų banko paslaugų procesas tebevyksta. Jis užtruko keliomis savaitėmis ilgiau, nei buvo tikėtasi.

Reikia pasakyti, kad N26 vis didina siūlomų paslaugų pasirinkimą, tad bus galima ne tik pasitikrinti sąskaitą, bet ir atlikti kitas banke įprastas operacijas.

Pavyzdžiui, naudojant N26 bus galima pervesti pinigus pasitelkus mobiliosios programėlės funkciją „TransferWise“. Vokietijos klientams siūloma su investavimu susijusi funkcija, be to, visiškai neseniai įmonė pristatė juodąją kortelę, suteikiančią su draudimu susijusių galimybių.

V. Stalf pateikė keletą finansinių technologijų srityje besidarbuojančių startuolių pavyzdžių ir užsiminė apie galimus partnerius. Pavyzdžiui, N26 gali bendradarbiauti su „Robinhood“, „FinanceFox“, „Vaamo“, „Raisin“, „Nutmeg“, „Auxmoney“, „Clark“, „LendingClub“ ir „Amazon“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)